Kaunietis: ar neturėtų autobusas su tokia sėdyne būti pakeistas? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis: ar neturėtų autobusas su tokia sėdyne būti pakeistas?

Skaitytojo nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai autobuse užfiksavo vaizdą, kuris turėjo nemenkai nustebinti visus, norėjusius keliauti patogiai ir atsisėsti. „Viena iš sėdimų vietų buvo taip sulaužyta, kad joje sėdėti buvo praktiškai neįmanoma“, – pasakojo kaunietis Modestas.

Kaunietis teigė, kad jam pastovėti – ne bėda, tačiau rūpinosi, kaip reikėtų jaustis sunkiau vaikštantiems ar tiesiog negalintiems stovėti visos kelionės metu žmonėms. „Kaip turėtų jaustis sunkiai vaikštantys pensininkai ir žmonės, kurie tikisi patogiai grįžti namo po sunkios darbo dienos, įlipę autobusą ir pamatę štai tokį vaizdą?“ – svarstė jis. „Manau, kad tokiais atvejais autobusas neturėtų išvažiuoti iš garažo į gatves, o jei buvo apgadintas darbo metu – turėtų būti pakeistas rezerviniu“, – dėstė mintis vyras.

Modesto užfiksuotoje nuotraukoje matosi, jog viena trečiuoju numeriu pažymėto autobuso sėdynė nemenkai apgadinta – likęs tik rėmas, tinkamas nebent krepšių padėjimui.

UAB „Kauno autobusai“ atstovas Kamilis Doveika pasakojo, jog sėdynė turėjo būti sugadinta maršruto viduryje, nes transporto priemonė išvažiuojant iš parko buvo tvarkinga. „Autobuso ar troleibuso techninis stovis yra tikrinamas kasdien, prieš išvažiuojant autobusui ar troleibusui į maršrutą. Tai atlieka transporto vadybininkai ir patys transporto priemonių vairuotojai. Aptikus kažkokių tai trūkumų ar gedimų, transporto priemonė keliauja į remonto dirbtuves, o į gatves išsiunčiamas rezervinis transportas“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė K. Doveika.

„Konkrečiai šiuo atveju, sėdynę kažkas „patvarkė“ jau maršruto metu, nes transporto priemonė išvažiuojant iš parko buvo tvarkinga. Vairuodamas vairuotojas defekto iškart galėjo ir nepastebėti, nes transporto priemonę jis pakartotinai apžiūri tik galinėje stotelėje“, – teigė UAB „Kauno autobusai“ atstovas ir pridūrė, jog prieš išvykdamos į gatves visos transporto priemonės turi atitikti nustatytus techninius ir saugumo reikalavimus.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog trečiuoju maršrutu važiuojantys autobusai turi ilgiausią maršrutą Kaune, kuris besitęsiantį nuo Kauno klinikinės, iki Onkologijos ligoninės. Visi keleiviai, pastebėję gedimus, trūkumus ar turintys pastabų dėl transporto priemonės švaros, turėtų informuoti vairuotoją ir/arba paskambinti nemokamu telefonu 8 800 700 10.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA