Kauniečiams atsakė dėl naujų stoginių | Kas vyksta Kaune

Kauniečiams atsakė dėl naujų stoginių

R. Tenio nuotr.

Miesto viešojo transporto stotelėse sparčiai renginėjamos naujo tipo stoginės. Tačiau naujasis dizainas miestiečiams nėra prie širdies. Žmonės tikina, kad nauji paviljonai yra nepraktiški ir neapsaugo nuo kritulių.

Dažniausiai kliūna lietus

Keleiviai įsitikinę, jog senosios stoginės, su lenktu stogu buvo praktiškesnės. Naujo dizaino paviljono stogas tiesus, tad kauniečiai sako, jog jis nuo nieko neapsaugo. Viešuoju transportu keliaujantys žmonės sako, kad kritulių pilnomis dienomis, po tokiu stogu neverta slėptis.

„Kas savivaldybėje buvo tokie galvočiai, kad patvirtino prastas stogines? Ar bent patys jose pastovėjo, kai lyja lietus ir iš visų pusių pučia vėjai?“

„Nepraktiškas stogas, per daug atviras lietui, sakyčiau netgi kaip tik pagauna daugiau vėjo“, Stoginės iš paprasto stiklo, vasarą jokio pavėsio“

„Išjuoka ten ne stoginės. Nuo lietaus kažin ar saugo su tokiu stogu, nuo vėjo taip pat nes kiauros, nuo saulės vasarą irgi nelabai saugos, tikriausiai priešingai, kas nors dar nudegs užpakalį vasarą atsisėdęs ant to metalinio suolo“, – tokiomis frazėmis kauniečiai komentavo naujųjų stoginių dizainą.

Nepatogūs suoliukai

Antras dalykas, kuris ypatingai kliuvo kauniečiams – metaliniai suoliukai. Keleiviai piktinasi ne tik tuo, jog žiemą bus labai šalta sėdėti, o vasarą jis labai įkais, bet ir pačia jo forma. Žmonės sako, jog senieji mediniai buvo kur kas patogesni, nes buvo platesni ir ne lenkti.

„Nepatogūs suoleliai nėra atramų. Sėdintiems nepatogu atsiremti į strypus, kurie laiko stiklą“

„Labai nepatinka „šalti“ metaliniai suoliukai naujose stoginėse, tikrai senieji su medine sėdimąja dalimi visomis prasmėmis buvo geresni“

„Senyviems žmonėms reikia bandyti tupėti ant lentynos, panašios į vištų laktą“ – savo nuomonę išsakė miestiečiai ir Kauno svečiai.

Žmonės taip pat įvardino, kad paviljonai labai siauri, todėl reikia grūstis.

Atsakė dėl naujų stoginių

Naujuosius paviljonus įrenginėjančios įmonės „Reklamos arka“ atstovas Kazimieras Kavaliūnas paaiškino, kodėl buvo pasirinktas būtent toks stoginių dizainas. Jis tikina, kad nauji paviljonai yra net didesni nei senieji ir dabartinis dizainas leidžia geriau apsaugoti nuo kritulių.

„Naujos stoginės yra standartinio dydžio. Stoginės stogu apsaugomas plotas yra net didesnis nei senųjų stoginių, todėl jose daugiau žmonių gali pasislėpti nuo nepalankių oro sąlygų.

Stogas yra nuožulnus į galinę pusę, todėl lyjant, vanduo nesitaško į stoginės vidų. Nepaisant didesnių matmenų, pravažiuojant gatve, stoginė atrodo priešingai – daug lengvesnė ir geriau prisitaikanti prie gražėjančios Kauno aplinkos. Tai modernaus dizaino ir gerai parinktos, neįkyrios spalvos rezultatas.

Suoliukas taip pat yra identiško ilgio, kaip ir senasis. Naujoje stoginėje jis yra kabantis, todėl atrodo lengvesnis ir elegantiškesnis, nors patogumu ar funkcionalumu nenusileidžia senajam.

Taip pat, labai svarbu paminėti, kad naujos stoginės turi apšvietimą ne tik reklaminėje vitrinoje, bet ir stoge. Todėl vakare laukti viešojo transporto bus gerokai šviesiau ir saugiau“, – komentavo K. Kavaliūnas tikindamas, kad buvo daug diskutuota, kokio dizaino stoginės reikia miestui. Išanalizavus įvairius skaičiavimus, buvo pasirinktas būtent toks variantas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA