Kauno policija vykdė reidą rajone: iš girtos mamos atimtas vaikas | Kas vyksta Kaune

Kauno policija vykdė reidą rajone: iš girtos mamos atimtas vaikas

Policijos nuotr.

Kauno pareigūnai padarė didelį darbą ir pratikrino įvairiausius Kauno rajono užkampius. Specialaus reido metu iš girtos mamos paimtas vaikas, kitas įkliuvo su narkotinėmis medžiagomis. Patikrinti ir rajono vairuotojai.

Vasario 18 d., nuo 19.00 val. Kauno apskrities policija Kauno rajone organizavo akcija „Kartu galime daugiau“. Jos tikslas – bendromis pastangomis ieškoti būdų, kaip spręsti problemas, susijusias su nusikalstamumu, nesaugumu, kaip įveikti nuolat persekiojantį baimės jausmą dėl galimų nusikaltimų, netvarkos bei kaip keisti gerbūvį.

Akcijos metu kartu su pareigūnais Seimo narys Antanas Nesteckis, Kauno rajono savivaldybės mero pirmasis pavaduotojas Kęstutis Povilaitis bei seniūnai lankė vienkiemiuose gyvenančius senolius, socialinės rizikos šeimas, „Saugios kaimynystės“ grupes, jaunimo susibūrimo vietas. Apsilankymų metu išklausyta gyventojų nuomonė dėl, jų manymu, būtinų priemonių, skirtų saugumui Kauno rajone didinti.

Narkotikai ir socialinės rizikos šeimos

Priemonės metu buvo gauta ir patikrinta anonimiška informacija dėl galimai neteisėto narkotinių medžiagų platinimo. Patikrinus informaciją, Kauno r., Zapyškio sen., pas vyrą (gimusį 1983 m.) rasta ir paimta 83 g medžiagos, panašios į marihuaną, kuri išfasuota ir supakuota į 18 plastikinių maišelių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 str. (dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti).

Tą pačią popietę, padedant Kauno rajono socialinių paslaugų centro socialinei darbuotojai darbui su socialinės rizikos šeimomis ir Lapių seniūnijos seniūnui, Kauno r., Lapių sen., rasta neblaivi (nustatytas 1,89 prom. girtumas) moteris (gimusi 1975 m.). Dėl savo būsenos ji negalėjo užtikrinti tinkamos priežiūros ir saugumo savo nepilnamečiui sūnui.

Susisiekus su Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriumi, buvo nutarta vaiką iš šeimos paimti. 2006 m. gimęs nepilnametis išvežtas į Kauno r. savivaldybės Pagynės vaikų globos namus.

Moteris panaudojo tėvų valdžią priešingai vaiko interesams ir padarė administracinį teisės pažeidimą, (Tėvų valdžios nepanaudojimas arba panaudojimas priešingai vaiko interesams).

Tikrinti ir vairuotojai

Taip pat visos akcijos metu vykdyta ir eismo kontrolė, tikrintas asmenų, vairuojančių transporto priemones, blaivumas, dalinti atšvaitai. Iš viso patikrinta beveik 500 transporto priemonių (489). 141 asmuo buvo patikrintas asmenų registre.

Iš viso nustatyta 13 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Vasario 18 d. apie 20.15 val. Kauno r., Garliavoje, Vytauto-Ramybės g. sankryžoje moteris (gimusi 1966 m.) vairavo transporto priemonę, kai jai teisė vairuoti yra atimta. Vasario 19 d. apie 0.30 val. Kauno r., Kulautuvoje, Liepų-Akacijos g. sankryžoje sustabdytas automobilis, kurį, kaip paaiškėjo, vairavo vyras (gimęs 1992 m.) apsvaigęs nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Vasario 19 d. 1.15 val. Kauno r., Raudondvaryje, Pakalnės g., vyras (gimęs 1994 m.) vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus (nustatytas lengvas girtumas – 0,99 prom.). 0.50 val. Kaune, Žemaičių pl., vyras (gimęs 1967 m.) vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus (nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,69 prom.).

Šiam vairuotojui teisė vairuoti transporto priemones taip pat atimta. 4 vairuotojai transporto priemonės vairavo neapsidraudę transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu arba nesant apdraustam šiuo draudimu, 2 vairuotojai nesilaikė kelio ženklų reikalavimų ir dar 3 padarė kitus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Nuo pietų iki pat nakties pareigūnai darbavosi Garliavos, Noreikiškių, Raudondvario, Domeikavos, Karmėlavos policijos nuovadų prižiūrimose teritorijose bei Kauno mieste.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA