Savivaldybės įmonės įpareigotos remti ar skolinti pinigų „Žalgiriui” | Kas vyksta Kaune

Savivaldybės įmonės įpareigotos remti ar skolinti pinigų „Žalgiriui”

Roko Tenio nuotr.

Iki rytojaus Kauno savivaldybės įmonės įpareigotos paremti ar paskolinti pinigų „Žalgiriui“. Komandai reikia surinkti daugiau nei 2 mln. litų, nes kitaip neteks teisės įregistruoti naujus krepšininkus. Tokį draudimą dėl skolų skyrė FIBA.

Triukšmingai atšventę jubiliejų, dėl paramos rugsėjo 30 dieną į miesto savivaldybę ir kontroliuojamas įmones kreipėsi direktorius Paulius Motiejūnas, pranešė „Kauno diena“, o informaciją apie tai išplatino naujienų agentūra BNS.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis patvirtino, kad toks prašymas gautas, o savivaldybė ir jos įmonės turėtų pačios apsispręsti, skolinti lėšas ar paremti klubą.

Krepšininkų gelbėtoja planuoja tapti ir įmonė „Kapinių priežiūra“. Neoficialiais duomenimis, Kauno vadovai kontroliuojamų įmonių valdžiai nurodė, kokio dydžio paramą jie turėtų skirti.

Vakar paskelbta, kad klubas surado dar vieną privatų rėmėją. Tai – lietuviško kapitalo įmonių grupė „Lytagra“, kurios vadovai nusprendė ne tik paremti „Žalgirio“ komandą, bet ir tapo „Žalgirio“ Garbės Klubo nariais.

PAPILDYTA

Šiandien ryte naujienų agentūros BNS parengtame pranešime „Kauno savivaldybės įmonės įpareigotos paremti „Žalgirio“ krepšinio komandą“, kuriame cituojamas dienraščio „Kauno diena“ rašinys, yra vienas esminis netikslumas. Kauno miesto savivaldybės įmonės įpareigotos ne paremti, o paskolinti lėšų „Žalgirio“ klubui.

Kaip rašoma dienraščio „Kauno dienos“ straipsnyje, vienintelė įmonė „Kauno autobusai“ svarsto paramos galimybę, nes jų teisę laisvai skolinti lėšas varžo įsipareigojimai Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA