S. Štombergas prakalbo apie problemas “Žalgiryje“ – Kas vyksta Kaune

S. Štombergas prakalbo apie problemas “Žalgiryje“

Kauno „Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas neslepia, kad Lietuvos čempionų ekipoje problemų netrūksta. Viena iš jų – patyrusių ir jaunų žaidėjų nesusikalbėjimas. Tačiau nesėkmės bent kol kas vyriausiojo trenerio kėdės neklibina.

Praėjusį savaitgalį LKF taurės turnyro pusfinalyje „Žalgiris“ netikėtai nusileido Prienų „Tonybet“, o finale prieniškiai įveikė ir kitą Lietuvos grandų ekipą – Vilniaus „Lietuvos rytą“. Po šios nesėkmės posto neteko Aleksandras Petrovičius.

„Spaudimas visą laiką yra. Aš pats sau spaudimą darau, nes norisi padaryti komandą su nugalėtojų mentalitetu, nugalėtojų komanda, nes čia yra „Žalgiris“. O čia tokios nesėkmės, ko anksčiau nebūdavo. Mes mes dabar esame tokioje padėtyje. Tai nėra praėjusių metų komanda, yra daug jaunų žaidėjų. Nėra didelio ryšio tarp patyrusių ir jaunų žaidėjų. Tikrai, daug kas galvoja, kad viską per metus labai lengva sustyguoti, bet čia yra kelerių metų darbas. Tikiuosi, kad jauni žaidėjai greitai tobulės, sieks savo tikslų ir pergalės bus“, – sako treneris.

Ketvirtadienį žalgiriečiai išvyko į Belgradą, kur Eurolygos TOP-16 etape žais priešpaskutines rungtynes su „Partizan“ klubu.

Kaune liko aukštaūgis Robertas Javtokas, kuris gydosi nugaros traumą. „Žalgirio“ gretose nebus ir traumuoto Vytenio Čižausko.

Kol kas kauniečiai TOP-16 etape iškovojo tik vieną pergalę (1/11), kai namuose 89:77 įveikę būtent „Partizan“. Tiek „Žalgiris“, tiek „Partizan“ (3/9) jau prarado galimybes žengti į kitą etapą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA