Stiprus vėjas pamokė Kaziuko mugės rengėjus | Kas vyksta Kaune

Stiprus vėjas pamokė Kaziuko mugės rengėjus

Nors sinoptikai prognozavo, kad savaitgalis Lietuvoje ne tik netinkamas rengti muges, bet ir bus neskirtas leisti laiką gamtoje, tuo mažai kas patikėjo. Pranašystės, kaip reta, išsipildė atnešdamos nemažai nuostolių tradicinės Kaziuko mugės laikinojoje sostinėje dalyviams.

Kad oras mugei bus nepalankus, tapo aišku dar šeštadienio ryte – apsiniaukę, lyja, vėjuota. 12 valandą šventės organizatoriai per mikrofoną paskelbė, jog vakarop galima tikėtis audros. To, kas vyko apie 17 valandą, audra nepavadinsi, bet apibūdinimo „stiprus vėjas” taip pat nepakanka. Jo gūsiai plėšė medžių šakas, kėlė į dangų prekybos palapines ir nuo žemės plėšė žmones. Išsigandę kauniečiai iš mugės skubiai pasišalino. Krautis daiktus suskubo ir prekeiviai – per maždaug dvi valandas iš Vilniaus gatvės ir Laisvės alėjos „išgaravo” visi laikini statiniai. Į savo vietas jie grįžo tik sekmadienio rytą. Kaip tvirtino Kaziuko mugės organizatorius Vidas Juodsnukis, laisvų prekybos vietų Laisvės alėjoje nebėra, o Senamiestyje jos taip pat baigia užsipildyti.

„Pamoka buvo gera. Tokia stichija Kaziuko mugę užklupo pirmą kartą per 14 metų”, – sakė V. Juodsnuukis, kitais metais prekeiviams patarsiantis su savimi atsivežti ne tik prekių, bet ir sunkesnių daiktųų palapinėms prie grindinio prispausti.

Vėjas žalą darė ir kituose Lietuvos miestuose. Be elektros liko apie 40 tūkst. vartotojų. Klaipėdoje išvartyta daug medžių, Marijampolėje nukentėjo medinės trobos ir tvoros, o Ukmergėje iškrito net 20 centimetrų sniego.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA