LRT išduotas leidimas transliuoti HD programą, transliacijos prasidės dar sausį | Kas vyksta Kaune

LRT išduotas leidimas transliuoti HD programą, transliacijos prasidės dar sausį

Lietuvos radijo ir televizijos komisija trečiadienį išdavė leidimą „Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija“ transliuoti raiškiosios televizijos (HDTV) programą “LRT HD” kabelinės televizijos tinklais ir laidiniais plačiajuosčio ryšio tinklais.

Tai bus bendrojo pobūdžio televizijos programa, transliuojama lietuvių arba kūrinių originalo kalbomis su elektroninio programų gido (EPG) paslauga ir galimybe pasirinkti programų kalbą bei subtitrus.

„Dar prieš keletą metų paskelbę, kad sieksime tapti moderniausiu transliuotoju Lietuvoje, prie šio tikslo jau priartėjome. Visas mūsų programas galima žiūrėti tiesiogiai bet kuriame pasaulio krašte, skaitmeniname vieną didžiausių archyvų Lietuvoje, kuriame išmaniąsias programėles, o netrukus pradedame transliuoti ir raiškiuoju būdu. Tai vienas didžiausių pastarųjų metų iššūkių“, – sakė LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Numatoma programos transliavimo pradžia – 2014 m. sausio 20 d.

Raiškioji televizija – modernus televizijos standartas, kuris, palyginti su įprastine skaitmenine televizija, pasižymi ypač gera vaizdo kokybe, užtikrina platesnį formatą, leidžia pašalinti trukdančius atspindžius bei „sniego“ efektą televizoriaus ekrane. LRT HD kanalas taip pat suteiks galimybę rinktis kalbas arba subtitrus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA