Ledų šventės dalyvių laukė linksmybių ir ledų lietaus dozė | Kas vyksta Kaune

Ledų šventės dalyvių laukė linksmybių ir ledų lietaus dozė

Šeštadienio popietę į Kėdainiuose vykstančią šventę susirinko tūkstantinė minia. Nors oficialiai renginys parsidėjo tik į pavakarę, smalsuoliai juo nuo pietų būriavosi Atsarginiame Kėdainių miesto stadione, užkandžiavo, vaišinosi, pirko suvenyrus ir mėgavosi pramogomis.

Muzikinėje programoje – populiarūs atlikėjai

Per visą miestą nusidriekusi tradicinė eisena paskelbė oficialią šventės pradžią. Spalvingos eisenos dalyviams atžygiavus į stadioną- šventė prasidėjo. Į sceną vieną po kito vakaro vedėjai Livija Gradauskienė ir Vitalijus Cololo kvietė populiariausius Lietuvos atlikėjus. Savo pasirodymais publiką džiugino grupės “4 Roses”, DAR, “Pop Ladies”, “Studentės”. Skambėjo Gintarės Karaliūnaitės, Veronikos Gordijevskajos ir Ryčio Cicino atliekamos dainos.

Sulaukta ir viešnių iš svetur- savo programa stebino ir visus pajudėti privertė atlikėja Ani Lorak iš Ukrainos. O po fejerverkų prasidėjusioje diskotekoje susirinkusiuosius „užvedė“ grupė „ŽAS“.

Svarbiausias šventės akcentas – ledų lietus

Kaitrios saulės išvarginta minia laukė svarbiausio akcento – žetonų nemokamiems ledams lietaus. Scenoje pasirodęs šventės iniciatorius Viktoras Uspakichas ne tik sveikino susirinkusiuosius: „ Ši ledų šventė jau tampa gražia šeimos švente. Specialiai šiai dienai vaikai sugrįžta pas tėvus, kad visi kartu ateitų švęsti. O tai galėsite daryti ilgai. Saulę šį kartą užsakėme iki ryto. Sudarytas stiprus sandėris.“ – juokavo jis, ir netrukus pakvietė įkaitusią atsigaivinti ledų lietumi.

O kad nė vienas išskirtinio lietaus lašas nenukristų veltui, daugelis ne pirmą kartą atvykusių į šventę atsinešė ir „gaudykles“ – skėčius, kuriuos apvertus, jie tapdavo sėkmės garantu- popieriniai žetonai net nepasiekę žemės sukrisdavo į skėčio gaubtą. Iš du kartus pakilusio sraigtasparnio pažerta apie 50 tūkstančių žetonų, už kurios iš čia pat stovėjusių autobusiukų dalinti įvairiausių skonių ledai.

Kviestiniai svečiai mėgavosi švente specialioje palapinėje

Kviestiniams šventės svečiams kaip ir kasmet buvo skirta priešais sceną pastatyta ir nuo minios apsaugine juosta atitverta palapinė. Joje būriavosi žinomi politikos, valdžios, verslo, pramonės ir pramogų pasaulio atstovai. Šventėje viešėjo Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, ūkio viceministras Rytis Šatkauskas, susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas, Seimo nariai, buvę ir esami politikai, priklausantys ne tik Darbo partijai. Vyno taure ir užkandžiais mėgavosi verslininkai Tautvydas Barštys, Visvaldas Matijošaitis, Danielius Bunkus. Su žmona ir atžalomis atvyko ir šokėjas Gintaras Svistūnavičius, kuris drauge su Viktoro Uspaskicho žmona Jolanta prieš kelis metus dalyvavo šokių projekte.

Darbo turėjo visos specialiosios tarnybos

Linksmybių, azarto gaudant žetonus ir pramogų šventėje buvo apstu. Tačiau kaip ir dažnuose žmonių susibūrimuose neišvengta nesklandumų. Tad darbo turėjo visos specialios tarnybos ugniagesiai, medikai ir policijos pareigūnai. Pastarieji nuolat sukiojosi tarp žmonių bandydami užglaistyti kilusius kivirčus ar tramdydami įsismarkavusiu ir įkaušusius gyventojus. Greitosios medicinos pagalbos automobilis ne kartą brovėsi per minią, kad kuo greičiau pasiektų sunegalavusį asmenį. O ugniagesiai skubėjo gesinti nupjauto lauko, matyt užsiliepsnojusio dėl numestos nuorūkos. Karštą dieną sausoms ražienoms tiek ir tereikėjo. Tačiau itin rimtų incidentų pačios šventės metu – neužfiksuota.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA