Jonų sostinė šią naktį tikisi sulaukti 2000-ojo Jonų Respublikos piliečio | Kas vyksta Kaune

Jonų sostinė šią naktį tikisi sulaukti 2000-ojo Jonų Respublikos piliečio

jkc.lt nuotr.

Jonų ir Janinų sostinė Jonava kviečia švęsti Jonines. Suplevėsavus Jonų Respublikos vėliavai ir Jonavai tapus Jonų ir Janinų sostine, sekmadienį miesto aikštėse ir gatvėse koncertuojantys meno kolektyvai kvies į Joninių slėnį, kuriame nuo pusiaudienio amatų kiemeliuose smalsuolių laukia kalviai, odininkai, žaislininkai, žolininkai, medžio drožėjai, patyrę pirtininkai kviečia išbandyti baltiškosios pirties malonumus. Pirmą kartą organizuojamame respublikiniame sūrininkų čempionate dėl „Jonų Respublikos sūrinininko 2013″ titulo rungsis autentišką Joninių valgį – varškės sūrį – gaminantys ūkininkai iš Pakruojo, Rokiškio, Ukmergės, Alytaus ir Jonavos rajonų.

Į šventę atvykę Jonai, Janinos, Jonės, Ivanai, Giovaniai, Janiai, Džonai galės registruotis nuo 2005 m. gyvuojančioje Jonų Respublikoje ir gauti pilietybę patvirtinančius dokumentus. Šiemet tikimasi rekordo – 2000-ojo Jonų Respublikos piliečio. Gal juo taps Italijos verslininkas Giovanni Mascagni, jau senokai planavęs būtent birželio 23-ąją atvykti į Jonavą, kad galėtų tapti šios unikalios respublikos piliečiu.

Vasarvidžio nakties virsmo Joninių slėnyje padės sulaukti festivalio „Rasa lylio” dalyvių koncertas, tradicinė pagoniškoji baltiškoji misterija „Švento Jono vakarėlį”, o vidurnakčio fejerverkai paskelbs trumpiausios nakties pradžią. „Vienas Jonas – tik Jonas, daug Jonų – jau respublika”, – sako prezidentas Jonas Sirvydis ir kviečia birželio 23-ąją atvykti į Jonavą, vienadienę Jonų Respubliką.

Birželio 23 dieną, sekmadienį vyks:

12.00 – 14.00 val. Muzikiniai pasivaikščiojimai miesto gatvėmis.
16.00 val. Amatų, liaudies žaidimų, pirtininkų kiemeliai, kovinis hopakas (Ukraina)
16.30 val. Lietuvos sūrininkų čempionatas „Šventas Jonas – pieno ponas”.
17.15 val. Modernaus folkloro grupių koncertas. Dalyvauja „Aisva” (Lietuva), „Sen svaja” (Lietuva), Algirdas Klova ir grupė „MAG‘ Grass” (Lietuva), „Diskreetse Mango Trio” (Estija), „Ballycotton” (Austrija).
23.00 val. Jonų Respublikos iškilmės.
23.20 val. Misterija „Švento Jono vakarėlį”.
00.00 val. Šventiniai fejerverkai ir dūzgės su DJ Wild Dee specialia Joninių programa.

Plačiau apie Joninių renginius Kaune informacijos ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA