Ambicingo virtuvės šefo laisvalaikio projektas išaugo į šeimos restoranėlį | Kas vyksta Kaune

Ambicingo virtuvės šefo laisvalaikio projektas išaugo į šeimos restoranėlį

"Vakarienės namai" archyvo nuotr.

“Vilnius turi “Lauro lapą”, “Stebuklus” ir “Virtuvės mitų griovėus” – atėjo laikas ir Kaunui turėti vietą, kitokią savo formatu ir gaminamu maistu” – sako virtuvės šefas Tomas Ragauskas.

Šių metų sausio mėnesį startavęs projektas “Vakarienės namai” įsibėgėjo ir išaugo į jaukų šeimos restoranėlį. “Net restoranu to vadinti nesinori, nes tai daugiau namai, jauki vieta pavalgyti, atvažiuoti su šeima ir truputį pabėgti nuo miesto šurmulio” – pabrėžia šefas, besidarbuojantis čia kartu su žmona Ineta.

Vakarienės namai jau spėjo rasti kelią į maisto gurmanų širdis savo neįprastais skonių deriniais, šviežumu, gaminimo kokybe, o kartu ir paprastumu. Džiugina tai, kad šefas prisimena mūsų jau užmirštus dalykus – vaikystėje taip pamėgtus kiškio kopūstus, laukinius žirnius, builį, netgi balandas ar kiaulpienes, o kai žinai tiek, nestebina net valgomosios samanos.

”Artėjant Lietuvos pirmininkavimui, turime sustiprinti mūsų lietuvisko maisto tradicijas, dar labiau atsižvelgti į senąją-tikrąją lietuvišką virtuvę, prisiminti kas auga, kas valgoma ir kaip gaminama tai, kas aplink mus – o turime tikrai ką parodyti… Turime priversti lietuviškąją virtuvę atgimti naujai“ – sako šefas.

Vakarienės namai išlaiko savo pirminę mintį – dirba tik vakarais ir ruošia tik vakarienes.

“Norime sukelti renesansą vakarieniavimo kultūroje ir bent šiek tiek prisidėti ją formuojant. Per nuolatinį skubėjimą neberandame laiko net pabūti su savo artimaisiais, jau nekalbant apie maisto ruošą ar teisingą mitybą. Pas mus svečiai gali atitrūkti nuo dienos minčių, susėdę su šeima prie vieno stalo iš bendro dubens piltis sriubą, dėtis salotas, gali ir kiekvienas asmeniškai gauti tik jam paruoštą patiekalą, net patiems mažiausiems paruošime maistelio, pagardinto prieskoniais be skonio stipriklių, konservantų ar genetiškai modifikuotų ingredientų – juk taip svarbu, kad šeima gerai jaustųsi!”

Kartu su neįprastu darbo formatu, Vakarienės namai griauna ir nusistovėjusius bendravimo barjerus – užsukę pavakarieniauti būsite sutikti pačių savininkų, aptarnaus ir apie maistą papasakos taip pat patys, patars kokius gėrimus išbandyti, o patikusio patiekalo receptą šefukas papasakos iki smulkmenų. Šeimininkai džiaugiasi, kad dabar svečius galės priimti kiekvieną vakarą ir žada, kad kaip iki šiol, taip ir dabar – patiekalai bus ruošiami tik iš tą dieną pirktų šviežių produktų. Savaitgalis paliekamas gurmanams palepinti – penktadienio ir šeštadienio vakarais svečiai galės mėgautis unikaliomis Kaune degustacinėmis vakarienėmis.

Kartu su naujomis idėjomis į Kauną atkeliauja ir mokomieji – pažintiniai seminarai įvairiomis maisto gaminimo temomis, skirti ne tik namų šeimininkėms, bet ir gerokai pažengusiems virėjams, norintiems susipažinti su naujomis maisto ruošimo tendencijomis. „Turime daug idėjų ir dar daugiau noro jas įgyvendinti, todėl nereikėtų stebėtis, jeigu vasaros viduryje visus kauniečius Rotušės aikštėje vaišinsime savo ruoštais ledais, kurių pavydėti galėtų net tikrieji italai“ – juokauja šefas Tomas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA