Eric Clapton virtuoziškais gitaros garsais audrino „Žalgirio” areną (foto) | Kas vyksta Kaune

Eric Clapton virtuoziškais gitaros garsais audrino „Žalgirio” areną (foto)

„Žalgirio” arenoje šį vakarą koncertuoja 17 „Grammy” apdovanojimų laureatas, puikiai žinomas gitaristas ir dainininkas Eric Clapton. Į Kauną jo komanda su penkiais vilkikais įrangos atvyko tiesiai iš koncerto Vokietijoje, vykusio praėjusį sekmadienį.

Atlikėją Eric Clapton koncerte „Žalgirio” arenoje apšildė geras atlikėjo draugas britų gitaristas Andy Fairweather Low su grupe.

Žalgirio arenoje koncerto atėjo paklausyti įvairaus amžiaus žmonės, daugiausiai vyresnio amžiaus, kurių jaunystė prabėgo su Eric Clapton dainomis „Tears in Heaven”, „Wonderful Tonight”, „Layla” ir kt.

Jau nuo pirmųjų 68-erių brito Eric Clapton įžengimo į sceną minučių, publika džiaugsmingai klausosi legendinio atlikėjo, užsukusio į Kauną, gitaros garsų,  žinomų bliuzo ir roko muzikos kūrinių.

Be Eric Clapton, scenoje jam talkina septyni muzikantai ir dvi pritariančios atlikėjos.

Į koncertą susirinko per septynis tūkstančius Eric Clapton gerbėjų. Publika, išgirdusi žinomesnį kūrinį, padeda atlikėjui ir jo grupei rimtiškai plodami, kiekviena daina palydima ilgais ir garsiais susirinkusių plojimais.

Antroje koncerto pusėje Eric Clapton vieną po kitos atliko publikos taip lauktų amžinųjų hitų akustines „Tears in Heaven” ir „Layla” versijas.

Suskambus „Wonderful Tonight” pirmiesiems akordams, arena nušvito ne tik melsvomis scenos šviesomis, bet ir klausytojų mobiliaisiais telefonais, kuriais žmonės bandė įamžinti skambantį kūrinį, kiti spaudė džiaugsmo ašarą, treti – dainavo kartu su legendiniu britų atlikėju puikiai žinomą dainą.

Prieš pirmąją savo karjeroje kelionę į Lietuvą Eric Clapton pristatė naują leidinį – singlą, kuriame skamba jo naujojo albumo kūrinio „Every Little Thing“ remiksai, sukurti legendinio regio atlikėjo Bobo Marley sūnų Stepheno ir Damiano.

Tai – simboliškas įvykis, mat Bobo Marley sukurta daina „I Shot The Sheriff”, kurią 1974-aisiais įrašė Ericas Claptonas, jam atnešė pirmąjį ir kol kas vienintelį hitą „numeris vienas“ JAV topuose. Tai – vienintelis tokias aukštumas pasiekęs Bobo Marley parašytas kūrinys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA