XX lėlių teatrų festivalis pažymėtas įspūdingu lėlių ir kaukiu paradu Laisvės alėjoje (foto, video) | Kas vyksta Kaune

XX lėlių teatrų festivalis pažymėtas įspūdingu lėlių ir kaukiu paradu Laisvės alėjoje (foto, video)

Dar gerokai prieš vidurdienį prie Kauno valstybinio lėlių teatro rinkosi vaikai. Iš teatro patalpų pasidabinę įspūdingais kostiumais prie jų skubėjo prisijungti ir aktoriai. Visi ruošėsi spalvingam lėlių ir kaukių paradui. Ši tradicija, kai lėlės išeina susitikti su gyventojais, o ypač mažaisiais, puoselėjama jau seniai. Ir taip nutinka tik dukart metuose- gegužę, kai vyksta festivalis „Šypsos lėlės ir vaikai” ir rudeniui artėjant, kai teatras pakviečia į sezono atidarymą ” Į pasakų šalį – su fotoaparatu”.

Teatro vadovas Sigitas Klibavičius vis dairėsi į dangų: „Dažnai per šventę dangus grasina lietumi, o tai labai pakenktų spektaklių personažams. Sušlapę kaukės ir dekoracijos būtų nepataisomai sugadinto”. Laimei, jo nuogąstavimai nepasitvirtino.

Grojant pučiamųjų orkestrui „Ąžuolynas” eisena patraukė Laisvės alėja link fontano, ten dalyviai apsisuko ir sugrįžo atgal- taip visiems paskelbdami, kad jau įsisiūbavo festivalis „Šypsos lėlės ir vaikai” , vykstantis jau 20 – ąjį kartą.

Eisenoje dalyvavo ne tik profesionalūs aktoriai iš Kauno bei kitų Lietuvos miestų, bet ir Kauno mokyklų bei įvairių dramos būrelių vaikai, dar tik bandantys įminti scenos ir vaidybos meno paslaptis.

Lėlių ir kaukių paradui vadovavo žinomas aktorius, režisierius ir Kauno teatralų vadas Andrius Žiurauskas. Laisvės alėjoje susirinko gausybė smalsuolių, laukiančių lėlių šypsenų.

Šiemet sukanka ir 55- eri metai kai buvo įsikurtas Kauno valstybinis lėlių teatras – 1958 m. gegužės 18 d. Ta proga visus susirinkusius pasveikino teatro įkūrėjų Stasio ir Valerijos Ratkevičių dukra, modama visiems iš kitapus teatro esančio daugiabučio.

Šiemet festivalio „Šypsos lėlės ir vaikai” programoje 16 spektaklių. Jie įvairių laikinosios sostinės teatrų scenose rodomi jau nuo ketvirtadienio. Festivalis baigsis sekmadienį.

Daugiau apie festivalio renginius skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA