„Vyrų džiaugsmas” – manieže | Kas vyksta Kaune

„Vyrų džiaugsmas” – manieže

Kas vyksta Kaune nuotr.

Visą savaitgalį, balandžio 27-28 d. Lengvosios atletikos manieže pirmą kartą vyksta automobilių ir motociklų sporto paroda. Nuo pat ryto būrys kauniečių plūstelėjo į nedidelę erdvę, kurioje vienoje vietoje galima išvysti įdomiausią ir greičiausią mūsų šalies lenktynininkų techniką bei susipažinti su jais pačiais.

„Lenktyninių automobilių ir motociklų parkas Lietuvoje – pakankamai turtingas savo įvairove ir neatsilieka nuo kaimyninių šalių, o techninės sporto šakos tuo ir įdomios, kad čia neužtenka būti vien tik geru atletu. Kaskart lenktynių trasoje varžomasi ir techniniais privalumais,“ – pasakoja parodos sumanytojas Mantas Vybornas, vadovaujantis „Dolce Moto“ klubui.

Daugiausiai tarp parodos lankytojų yra vyrų ir vaikų. Nors ekspozicijos erdvė nėra didelė, apžiūrėti visus technikos stebuklus prireikia kelių valandų. Dar ilgiau užtrunka tie, kurie išmėgina naujovę Lietuvoje – lenktynių simuliatorių. Šeštadienį jėgas juo išbando dešimt profesionalų. Vėliau simuliatorius bus prieinamas publikai.

Parodos lankytojai gali iš arti pamatyti Pasaulio motociklų čempionatui paruoštą Šarūno Plado „Yamaha R6“, pačiupinėti legendinį Dovilo Čiutelės „žiguliuką“ bei gausybę kitos ralio, žiedo, drifto, plento, motokroso technikos. Parodoje savo sportininkus pristato ir Lietuvos kartingų sporto federacija, kurios atstovas Simas Juodviršis pernai buvo pripažintas geriausiu Lietuvos lenktynininku. Čia taip bus galima susipažinti ir su Jonu bei Ignu Gelžiniais, vienintelio lietuviško moterų ralio ekipažo narėmis Joana Survilaite ir Vesta Surviliene, bei kitais geriausiais mūsų dienų lenktynininkais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA