Apie ateities Kauną diskutavo jaunieji demagogai | Kas vyksta Kaune

Apie ateities Kauną diskutavo jaunieji demagogai

Kas vyksta Kaune skaitytojo Žiemkes nuotr.

Antradienio vakarą miesto savivaldybėje vyko Jaunųjų konservatorių lygos organizuotas tradicinis balandžio 1 dienai skirtas renginys “Demagogų demagogas”, kuriame jaunieji politinių organizacijų atstovai pateikė savo vizijas, kaip turėtų atrodyti Kaunas 2020-iais.

Kiekviena organizacija parengė trumpą pristatymą, į kurį vieni pažiūrėjo rimtai, kiti – pasitelkė humorą.

Jaunieji socialdemokratai pasiūlė kelis būdus, kaip Kaunas galėtų surinkti daugiau pajamų ir vystyti miestą. Tarp jų siūlymų – nusipirk gatvės pavadinimą, mieste įkurti komercinių kosminių skrydžių aptarnavimo centrą, padaryti Kauną naująja pasaulio deimantų sostine.

Buvo pateiktas ir pasiūlymas, kaip pritraukti daugiau turistų į Lietuvos zoologijos sodą Kaune – siūloma pasitelkus genetikos ir bioinžinierijos mokslų pasiekimus atkurti jau išnykusias gyvūnų rūšis ir jas eksponuoti zoologijos sode.

Liberalus Kauno jaunimas pateikė idėją, kad Kaune ateities mokyklos galėtų būti dviejų tipų: tai laisvosios mokyklos, kurios yra vadovaujamos bendruomenės steigėjų ir nepriklausomos, siekiančios pelno ir aukščiausios mokslo kokybės.

Tarp įdomesnių jaunųjų liberalų siūlymų – atlikti milžiniškas permainas socialinės apsaugos srityje, kuriai skiriamos didelės lėšos, taip pat panaikinti visas savivaldybės kuruojamas sporto mokyklas, o jų funkcijas patikėti privačiam verslui. Taip pat nuskambėjo siūlymas panaikinti gyventojų pajamų mokestį, kuris būtų kompensuojamas iš savivaldybės atsisakytų socialinių funkcijų. Taip miestas taptų patrauklesnis gyventojams ir investuotojams.

Jaunieji konservatoriai siūlė rekonstruoti Kauno termofikacinę elektrinę, rekonstruojant Laisvės alėją atsižvelgti į buvusį jos stilių, vykdyti gyvenamųjų namų renovaciją, atnaujinti šildymo trasas, remontuoti Kauno gatves ir daryti kapitalinius remontus. O jei gatvių nepavyks suremontuoti, siūloma paleisti gondolų transportą.

Jaunieji tautininkai siūlo žiemą nevalyti sniego, nes jomis užsipildys duobės. Viešąjį transportą siūloma padaryti itin viešu ten įrengiant kavines ir barus. Turizmą skatinti siūlo ant Kauno pilies uždedant “stiklainį” bei paleidžiant oranžines baidares. Tuo tarpu Kauno teatruose buvo siūloma vietoj spektaklių rodyti tiesiogines vaizdo transliacijas iš Seimo. Neliko užmirštas ir agrokultūrinis klausimas. Šilumines trasas siūloma ne renovuoti, o virš trasų visus metus auginti pomidorus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA