Skaitytojas: ar pareigūnai su švyturėliais turi pirmenybę ir „McDonald’s“ eilėje? | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Skaitytojas: ar pareigūnai su švyturėliais turi pirmenybę ir „McDonald’s“ eilėje?

Dalintis:

Naujienų portalo „Kas vyksta“ Kaune skaitytojas užfiksavo neįprastą vaizdą. Prie greito maisto restorano „McDonald’s“ automobilių eilėje stovėjo policijos pareigūnai su įjungtais švyturėliais.

„Suprantu, kad policininkai nori pavalgyti ar išgerti kavos. Tik kyla klausimas ar pareigiūnai su švyturėliais turi pirmenybę ir „McDonald’s“ eilėje?“, – klausė kaunietis.

Pagal Kelių eismo taisyklių (KET) 186 straipsnį, „Specialiųjų transporto priemonių vairuotojai, turintys leidimus naudoti mėlynus ir raudonus švyturėlius ir specialiuosius garso signalus, gali naudotis įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais tik tuo atveju, kai tai būtina gelbėjant žmogaus gyvybę, sveikatą ar turtą, užtikrinant viešąją tvarką ir eismo saugumą, sulaikant įtariamus padariusius teisės pažeidimą asmenis, eskortuojant ir (ar) lydint specialiosiomis transporto priemonėmis oficialias delegacijas ir saugomus asmenis“.

Su „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė policijos atstovė. Ji teigė, jog įvyko žmogiška klaida ir, ko gero, policijos pareigūnai švyturėlius išjungti tiesiog pamiršo.

17
4
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.