Žuvo 15-metis kauniečio olimpinio plaukiko N. Beigos sūnus | Kas vyksta Kaune

Žuvo 15-metis kauniečio olimpinio plaukiko N. Beigos sūnus

delfi.lt 2024/04/05 21:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šveicarijos kurorte mirė Lietuvos olimpinio plaukiko Nerijaus Beigos sūnus Aleksas Beiga. Jaunuoliui buvo vos 15 metų. Šiuo metu N. Beiga gyvena Ilinojuje, JAV.

Kaip rašoma užsienio žiniasklaidoje, pirmą kartą paviešinta Šveicarijoje per laviną žuvusio amerikiečio paauglio nuotrauka ir nustatyta, kad tai olimpinio plaukiko sūnus.

15 metų Aleksas buvo vienas iš trijų žmonių, kurie pirmadienį, antrąją Velykų dieną, žuvo per sniego laviną netoli populiaraus slidinėjimo kurorto Cerma (Zermatt), skelbia dailymail.co.uk.

Per dramatiškas paieškas Rifelbergo apylinkėse, kurioms buvo pasitelkti keturi sraigtasparniai, buvo rastas ir ketvirtas sužeistas asmuo, kuris buvo nuskraidintas į netoliese esančią ligoninę.

Per lėšų aukojimo jo šeimai akciją draugai apibūdino Aleksą kaip „gėrio ir proto švyturį“, mėgusį sportuoti lauke, įskaitant slidinėjimą kalnuose.

„Žodžiais neįmanoma išsakyti mūsų sielvarto ir tinkamai išreikšti gilaus skausmo, netekus jaunos sielos, kupinos vilčių, džiaugsmo ir gyvybingumo“, – rašoma lėšų aukojimo skelbime.

Aleksas Beiga

Alekso tėvas, 52 metų N. Beiga, yra buvęs profesionalus Lietuvos plaukikas, per 1992 metų vasaros olimpines žaidynes dalyvavęs plaukimo krūtine rungtyje.

Dabar N. Beiga vadovauja Čikagoje įsikūrusiai bendrovei, kuri atstato namus, nukentėjusius nuo tokių ekstremalių reiškinių kaip gaisras ar potvynis.

Draugai prisimena Aleksą dėl jo „užkrečiančio juoko, begalinės energijos ir užjaučiančios širdies“, kuri „paliesdavo visų jį pažinojusių žmonių gyvenimus“ ir „nuskaidrindavo kiekvieną kambarį, į kurį jis įžengdavo“.

„Jo gyvybingumas buvo beribis, o užsidegimas gyventi neturėjo sau lygių“, – rašė jie.

„Ar būtų nardęs baseine, ar lenktyniavęs dviračiu, ar slidinėjęs šlaitais slidėmis, Aleksas į kiekvieną akimirką žvelgė su entuziazmu ir aistra“.

„Tačiau be polinkio nuotykiams, Aleksas dar buvo gėrio ir proto švyturys“, – pridūrė bičiuliai.

„Jo šiluma ir empatija neturėjo ribų, o savo žodžiais ir veiksmais jis sugebėdavo pakylėti visus aplinkinius“, – rašė jie.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA