Po istorinės pergalės Lietuvos rinktinės laukia Serbijos iššūkis: būsime pasiruošę | Kas vyksta Kaune

Po istorinės pergalės Lietuvos rinktinės laukia Serbijos iššūkis: būsime pasiruošę

delfi.lt / Martynas Bendikas 2023/09/04 18:01
/ DELFI, J. Elinsko nuotr.

Lietuvos rinktinės krepšininkai po sekmadienį iškovotos istorinės pergalės prieš JAV rinktinę padebesiais neskraidžioja. Iškovotomis pergalėmis jie pasidžiaugs po savaitės, o dabar būtina tvirtai stovėti ant kojų ir pasiruošti svarbiausioms karjeros rungtynėms – pasaulio čempionato ketvirtfinaliui, kuriame laukia Serbijos iššūkis.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai sekmadienį įveikė NBA žvaigždyną 110:104, o socialinius tinklus drebino rezultatyviausiai sužaidęs Vaidas Kariniauskas. 15 taškų pelnęs ir dėl savo tritaškių su Stephenu Curry juokais lygintas įžaidėjas rodė liežuvį prieš jį bėjėgiškai atrodžiusiam sirgalių numylėtiniui Austinui Reavesui, o po rungtynių pozavo su JAV kepurėle.

Socialinių tinklų žvaigžde tapęs mačo su JAV herojus pirmadienį paaiškino, iš kur garsioji kepurėlė atsirado.

„Mes prieš rungtynes keičiamės dovanomis. Mes jiems davėme pakabukus, o jie mums davė kepurėles. Užsidėjau ir tiek, nenorėjau nieko įžeisti ar panašiai. Ar kažkas įsižeidė? Nemanau. Jiems neįdomu, kas pas mus vyksta.“

V. Kariniausko agentas po rungtynių su JAV atskleidė, kad krepšininkas gali nutraukti sutartį su Mažeikių „M Basket“ už 20 tūkst. eurų, todėl Lietuvos žurnalistai pasiteiravo, ar jis pirmadienį vis dar priklauso LKL čempionato naujokams.

JAV rinktinės kepurėlę jau paslėpęs 29-erių atletas kalbėjo, kad visas kalbas apie jį dabar reikia pamiršti.

„Taip, esu „M Basket“ narys. Dabar stengiuosi mažiau naudotis telefonu. Įsijungiau „netrukdyti“ režimą. Treneris irgi patarė, kad reikėtų kuo mažiau naudoti, todėl į telefoną stengiuosi nelįsti. Bet mačiau, kad žinučių gavau nemažai.“

V. Kariniauskas viliasi, kad savo veido nepakeis ir visi kiti rinktinės žaidėjai: „Stengiamės kuo daugiau būti ant dviejų kojų, bet žiūrėsime, ar pavyks. Tikiuosi, kad visi liksime tokie paprasti, kokie buvome iki šiol.“

Atakų organizatorius patvirtino, kad artėjantis mačas – svarbiausias jo karjeroje, o kovoti reikės nuo pirmų iki paskutinių sekundžių.

„Svarbios rungtynės mūsų šaliai. Varžovų komanda – patyrusi, turinti daug Eurolygos žaidėjų, jau mačiusi tokių rungtynių. Turime būti pasiruošę kovoti visas 40 minučių.“

Itin sunkios kovos tikisi ir Tadas Sedekerskis, kuris pabrėžė, kad JAV dovanotą pergalę ir kepurėles pamiršti bandanti Lietuvos rinktinė yra susikoncentravusi maksimaliai: „Pergalė prieš JAV įsimintina, nėra lengva ją pamiršti, bet gerai suprantame antradienio rungtynių svarbą, todėl jaučiasi komandoje maksimali koncentracija. Būsime pasiruošę.“

Rinktinės gynybos specialistas išsamiai pasisakė apie pagrindines būsimų varžovų stiprybes.

„Žinome, kokį krepšinį jie žaidžia. Taip, jiems trūksta dviejų didžiausių šalies žvaigždžių – Nikola Jokičiaus ir Vasilije Micičiaus, taigi, komanda šiek tiek nukraujavusi. Tačiau matėme – paskutinėse rungtynėse prieš Dominikos Respubliką jie žaidė užtikrintai, laimėjo dideliu skirtumu. Turėsime daug darbo, laukia sunkios rungtynės.

Serbai turi supertalentingus gynėjus – Bogdanas Bogdanovičius, Marko Guduričius, Vanja Marinkovičius. Reikės juos sustabdyti. Bogdanovičius meta labai daug tritaškių. Taigi, labai svarbi užduotis – sustabdyti jų tolimus metimus. Jie taip pat labai gerai bėga į greitą puolimą ir išnaudoja varžovų klaidas. Kai varžovai padaro klaidą, serbai tuo pasinaudoja. Todėl turime mažinti klaidų skaičių“, – pasakojo T. Sedekerskis.

Kol lietuviai Maniloje treniravosi treniruotėms skirtoje arenoje, neseniai į Filipinus atvykę serbai treniruotę rengė „Mall of Asia“ arenoje, kurioje antradienį bus žaidžiamos rungtynės. Vienas Serbijos lyderių Nikola Milutinovas pavadino Lietuvą aiškia poros favorite. T. Sedekerskis su šypsena patikino, kad lietuviai tokiems psichologiniams žaidimams nepasiduos.

„Čia gal vėl prasideda žaidimai. Taip, mes nepralaimėjusi komanda, nugalėjome amerikiečius. Linksma. Sakykime taip – labai gerbiame varžovus, o jokių favoritų nėra. Tai yra vienas mačas – ketvirtfinalis. Žiūrėsime“, – sakė Vitorijos „Baskonia“ atstovas.

Klubiniame krepšinyje dažnai Serbijos žaidėjus sutinkantis Lietuvos rinktinės debiutantas nebus nustebęs, jei serbiški žaidimai antradienį persikels ir ant parketo.

„Ne pirmus metus žaidžiame krepšinį, dažnai susiduriame su serbais vietinėse lygose. Žinome, kokie jie yra. Manau, kad rungtynėse bus daug įtampos, o laimės ta komanda, kuri geriau susitvarkys su įtampa.“

Lietuvos ir Serbijos nacionalinės komandos pasaulio čempionato ketvirtfinalyje antradienį varžysis 11.45 val. Lietuvos laiku.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA