Kauno rajono senoliams – šviežiai spaustos obuolių sultys | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono senoliams – šviežiai spaustos obuolių sultys

„Obuolių šalis“ / KRS nuotr.

Spalis – senjorų mėnuo, todėl net 8 metus iš eilės Kauno rajono savivaldybė, bendradarbiaudama su Lietuvos policijos mokykla, organizuoja socialinę akciją „Obuolių šalis“. Jos metu Tado Ivanausko Obelynės sodyboje renkami obuoliai. Iš surinkto derliaus išspaustos sultys vėliau dovanojamos sunkiau gyvenantiems Pakaunės senoliams.

Šiemet Kauno rajono savivaldybės vadovai ir darbuotojai kartu su Lietuvos policijos mokyklos kursantais obuolius rinko kelias dienas. Iš surinkto derliaus pavyko išspausti daugiau kaip 750 litrų sulčių, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Vaisiai, iš kurių išspaustas rūgštus gėrimas, augo Obelynės sodyboje prieš 80 metų užveistame sode, kuriame vis dar išlikusios retos, senovinės lietuviškos obelų veislės: „Vytis“ (ją išveisė pats gamtininkas), „Kaizer Vilhelm“, „Pilkieji“ (serenjka), „Pepinka baltuškinė“ ir kt.

„Obuolių šalis“ akcija gimė 2014 metais, kai Lietuvos policijos mokykla savo teritorijoje turėjo šimtus obelų, kurių šakos linko nuo vaisių, o jų nebuvo kur padėti.

Tuomet mokyklos vadovai, nenorėdami, kad gausus derlius nueitų perniek, kartu su Kauno rajono savivaldybe nusprendė suorganizuoti obuolių rinkimo akciją. Nors po kelių metų policijos mokyklos teritorijoje sodo nebeliko, socialinė akcija ir toliau yra organizuojama, prie jos prisijungus Obelynės sodybai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA