A. Dulkys atleido Nacionalinės transplantacijos biuro vadovą | Kas vyksta Kaune

A. Dulkys atleido Nacionalinės transplantacijos biuro vadovą

Artūras Bagotyrius / DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pasirašė įsakymą dėl Nacionalinio transplantacijos biuro prie Sveikatos apsaugos ministerijos direktoriaus Artūro Bagotyriaus atleidimo iš užimamų pareigų. Įsakymu ministras patenkino gautą A. Bagotyriaus prašymą atleisti jį iš darbo.

Nacionalinio transplantacijos biuro vadovas atleistas šalių susitarimu, neskiriant išeitinės išmokos ar kompensacijos. Trečiadienis, rugpjūčio 10 d., yra paskutinė jo darbo diena, rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pranešime žiniasklaidai.

2022 m. birželio 6 d. sveikatos apsaugos ministras sudarė komisiją ir pavedė jai atlikti Nacionalinio transplantacijos biuro direktoriaus A. Bagotyriaus galimai padaryto tarnybinio nusižengimo tyrimą dėl gautų buvusių ir esamų Nacionalinio transplantacijos biuro darbuotojų skundų. Komisija, atlikusi išsamų tyrimą, 2022 m. liepos 18 d. sveikatos apsaugos ministrui pateikė tyrimo išvadą.

Susipažinęs su komisijos pateiktomis išvadomis, A. Dulkys besitraukiančiam pavaldžios institucijos vadovui skyrė komisijos už nustatytus pažeidimu siūlytą tarnybinę nuobaudą – griežtą papeikimą.

Dėl asmens duomenų apsaugos reikalavimų, komisijos išvados turinys nėra viešinamas.

Patyrė mobingą ir seksualinį priekabiavimą

Kaip seniau pranešė BNS, koordinatoriumi Nacionaliniame transplantacijos biure dirbantis Mindaugas Masedunskas naujienų portalui „15min“ teigė, kad maždaug prieš keturis mėnesius iš darbo išėjusi kolegė prieš biuro vadovą parašė skundą dėl mobingo ir seksualinio priekabiavimo. Tada prie skundo prisidėjo ir daugiau žmonių, atskirą skundą parašė ir jis pats.

„Aš manau, kad toks žmogus neturėtų vadovauti tokiai įstaigai, nes donorystė yra jautrus dalykas, o kai dirba įstaigoje žmogus, kuris kaltinamas ne vienos moters – gal dešimties yra liudijimai – seksualiniu priekabiavimu… Jis taip pat yra didelis mobingo šalininkas“, – „15min“ sakė M. Masedunskas.

Anot SAM, darbuotojų skunduose buvo pateikta informacija apie įstaigos vadovo „galimai neetišką, nepagarbų elgesį biuro darbuotojų atžvilgiu ir sukurtą galimai netinkamą, psichologiškai nesaugią darbo aplinką“.

SAM primena, kad dėl psichologinio smurto (mobingo) atvejų sveikatos apsaugos sistemoje, galima kreiptis į ministerijoje tuo tikslu sudarytą Darbo grupę skundams dėl psichologinio smurto (mobingo) apraiškoms nagrinėti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA