Pasaulinėje kavos parodoje lankytojų simpatijas pelnė kavinių tinklo „Vero Cafe“ pristatytos kavos (foto) | Kas vyksta Kaune

Pasaulinėje kavos parodoje lankytojų simpatijas pelnė kavinių tinklo „Vero Cafe“ pristatytos kavos (foto)

/ Organizatorių nuotr.

Birželio 23 – 25 dienomis Milane nuvilnijo rekordinį kiekį kavos gurmanų iš viso pasaulio suvienijusi kavos paroda „World of Coffee“. Renginyje lankytojų simpatijų sulaukė kavinių tinklas „Vero Cafe“ — vieninteliai parodos dalyviai iš Lietuvos — lankytojams pristatę savo profesionalių technologų ištobulintas, rūšines kavos pupeles.

Po pertraukos vykusiame renginyje „World of Coffee“ šiemet apsilankė net vienuolika tūkstančių kavos kultūros atstovų: gurmanų, ūkininkų, tiekėjų, skrudintojų bei baristų iš daugiau nei 137 šalių. Renginio metu vyko meistriškumo čempionatai bei paroda, kurioje savo gaminius ir inovacijas pristatė virš 350 dalyvių. Ypatingą vietą parodoje užima kavos augintojus ir skrudintojus suburianti erdvė „Roaster village“. Būtent čia jau ketvirtą kartą dalyvavo ir lietuviškas kavinių tinklas „Vero Cafe”, suvienijęs jėgas su „Vero Coffee House” komanda.

Po pertraukos vykusiame renginyje dalyviai vėl galėjo dalintis kavos apdirbimo ir ruošimo būdais, skanauti gėrimų, semtis įkvėpimo ir megzti pažintis. Kavos namų „Vero Coffee House“ direktorius Darius Vėželis dalinasi, jog: „Lietuvių, apsilankiusių parodoje, buvo tikrai daug. Tai rodo labai geras tendencijas — kad Lietuvoje turime išties geros kavos. Be to, auga susidomėjimas kavos kultūra, siekiama nuolatos tobulėti. Tačiau kaip parodos ir „Roaster village“ dalyviai buvome vieninteliai iš Lietuvos.“

Jau ne pirmus metus pasaulinio lygio kavos kultūros renginiuose dalyvaujanti „Vero Cafe” tai laiko puikia galimybe įvertinti savo asortimentą tarptautiniu mastu. Anksčiau dalyvavę renginiuose Budapešte, Amsterdame ir Berlyne, o šių metų renginio laukę nuo 2019 m. pabaigos, „Vero Cafe” teigia į šią kelionę pakvietę savo „kaviškiausius“ darbuotojus bei atrinkę geriausias kavas iš paskutinio derliaus asortimento.

D. Vėželis pasakoja: „Dalyvaujant šiame renginyje nuotaikos buvo puikios. Be galo geras jausmas sutikti seniai matytus žmones. Bendrauti laisvai, be jokių apribojimų, gyvai dalintis emocijomis, žiniomis. Juk kava apie tai ir yra — tai ne tik gėrimas, tai ir socializacija, bendravimas.“

„Vero Cafe“ parodoje Milane / Organizatorių nuotr.

Būtent bendravimas su kavos kultūros atstovais, įgytų patirčių dalinimasis ir naujų draugysčių pradžia tokiuose renginiuose ir yra svarbiausia. Pasak kavinių tinklą „Vero Cafe” valdančios įmonės UAB „Ex Prompto” direktorės Laimos Vėželienės, „Parodose susipažįstame su kavos augintojais iš įvairiausių šalių. Tai leidžia vienoje vietoje atrasti ir vertinti skirtingas kavas, bendrauti su kavos pupelių augintojais apie derlius, apdirbimo naujienas bei skoninius niuansus. Taip pat, turėdami stendą, reprezentuojame savo šalį, Lietuvos kavos kultūrą bei mūsų pačių klientams siūlomos kavos kokybės lygį. Kitais metais planuojame pateikti ir inovacijų tokiuose renginiuose vykstantiems konkursams. Bet tai dar paslaptis.”

Pastaruosius dvejus pandeminius metus kavos technologai ir meistrai daug eksperimentavo su kavos apdirbimu, ieškojo naujų būdų skonių savybėms atskleisti, o atradimus pristatė „World of Coffee“ parodoje. Kavinių tinklas „Vero Cafe” drauge su „Vero Coffee House” lankytojus nustebino geriausiomis savo turimomis kavomis iš Afrikos, Azijos, Pietų Amerikos.

Renkantis, kokias kavas pristatyti pasauliui, pagrindinis kriterijus buvo išskirtinis skonis. Iš itin plataus asortimento buvo atrinktos šešių regionų kavos, atskleidžiančios ypatingų poskonių įvairovę. Dalyviams buvo pristatytos „Kenya Muchagara”, „Ethiopia Hambela” Anaerobinė fermentacija, „Panama Casa Ruiz”, „Java Rimbun”, „Colombia El Diviso Gesha” ir „Colombia Tres Dragones” kavos. Pastarosios sulaukė ypač gerų įvertinimų iš kavos žinovų bei gurmanų.

L. Vėželienė pasakoja: „Nustebinome net patys save gavę labai daug puikių atsiliepimų iš mūsų kavų ragavusių žinovų. Išragavę kitų siūlomas kavas, kavos mylėtojai ir gurmanai nuolatos sugrįždavo nusipirkti kavos pupelių būtent į „Vero Cafe” stendą ir mūsų pupeles vertino kaip vienas geriausių parodoje. Tai tikrai glosto širdį.”

Tuo tarpu kavos mylėtojai Lietuvoje jau netrukus galės mėgautis nauja, rūšine, šių metų derliaus kava ir paragauti pasaulinio renginio įkvėptų naujienų. „Parodoje atradome naujų fermentacijos būdų, kurių dar nebuvome išbandę. Parsivežėme nemažai pavyzdžių. Skrudinsime, ragausime ir, atrinkę geriausius derinius, galėsime pasiūlyti juos savo klientams” — dalinasi L. Vėželienė.

Žadama, jog naujienomis viso „Vero Cafe” tinklo lankytojai galės džiaugtis jau rugpjūčio pabaigoje.

Milano „World of Coffee“ parodos naujienas pristatys „Vero Cafe” kavos technologai Eglė Mačiulskytė ir Mantas Gelūnas Liepos 20 d., nuo 11.00-15.00 val. „Vero Cafe” Kaunas (K. Donelaičio g. 60, BLC) ir Liepos 27 d., nuo 11.00-15.00 val. „Vero Cafe” Kaunas (Vilniaus g. 18). Renginys nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA