Nemokamos treniruotės senjorams sugrįžta – laukia 4 skirtingi užsiėmimai | Kas vyksta Kaune

Nemokamos treniruotės senjorams sugrįžta – laukia 4 skirtingi užsiėmimai

Treniruotės senjorams / Organizatorių nuotr.

Nuo liepos 20 dienos 60 metų ir vyresni Kauno miesto gyventojai kviečiami į nemokamus sporto užsiėmimus senjorams. Jau ne pirmuosius metu Kauno mieste organizuojamos treniruotės vyks uždarose patalpose, tad ekstremalios ar lietingos oro sąlygos įtakos užsiėmimų kokybei neturės. Sustiprėti bei pajudėti norintys senjorai galės rinktis net iš keturių skirtingų užsiėmimų – mankštų baseine, linijinių šokių, tai či užsiėmimų bei mankštų su kineziterapeutu.

„Fizinis aktyvumas naudingas ne tik kiekvieno mūsų fizinei sveikatai bei energijai puoselėti, bet ir gerai emocinei būklei palaikyti. Tiesa, užsiėmimus lankantys senjorai turės galimybę ne tik sustiprinti savo kūną bei išvalyti mintis, bet ir susipažinti bei pabendrauti su naujais žmonėmis, pasikonsultuoti su treniruotes vedančiais specialistais, gauti naudingų patarimų, kaip tinkamai judėti namuose ir už jų ribų. Siekiant užtikrinti maksimalų komfortą, užsiėmimai vyks tik vidaus patalpose, o senjorai galės rinktis iš kelių skirtingų užsiėmimų laikų“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Jūratė Jackytė.

 Keturi skirtingi užsiėmimų tipai

Nemokamos treniruotės startuoja jau nuo antradienio, liepos 20 dienos. Užsiėmimai tvarkaraštyje išskirstyti nuo pirmadienio iki penktadienio, o norintys dalyvauti senjorai gali rinktis norimą grupę pagal jiems patogų laiką. Iš viso pajudėti norinčių 60 metų ir vyresnių kauniečių laukia keturi skirtingi užsiėmimai, išskirstyti į septynias grupes.

Trečiadieniais ir penktadieniais, nuo 12.30 val. arba nuo 13.15 val., senjorų lauks mankštos baseine.  Anot visuomenės sveikatos specialistės, baseine atliekami pratimai didina judesių amplitudę, gerina lankstumą, didina raumenų jėgą.

Treniruočių tvarkaraštis / Organizatorių nuotr.

Atliekant profesionalaus trenerio parinktus pratimus jaučiama ne tik fizinė, bet psichologinė nauda – žmogus atsipalaiduoja, vanduo teikiamai veikia emocijas, ramina. Taip pat ne mažiau svarbu, jog atliekant pratimus vandenyje sumažėja kūno svoris, tuo pačiu mažėja apkrova sąnariams, raiščiams, raumenims ir sausgyslėms. Tokiu būdu sportuoti yra lengviau, tačiau – ne mažiau naudinga.

„Antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 12 val. senjorai kviečiami į tai či užsiėmimus. Jų metu bus atliekamos sveikatinimo mankštos, padedančios tobulinti tiek kūną, tiek dvasią. Dėl savo koncepcijos, mankštos ypač tinkamos pradedantiesiems. Tai či yra darni meditacinės technikos ir judesio visuma, gerinanti kraujotaką, savijautą, susikaupimą. Šios mankštos išjudina raumenis, o lėti judesiai lavina koordinaciją, todėl ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms. Mankštų metu kvėpuojama lėtai, švelnūs ir lėti judesiai padeda nusiraminti, teigiamai veikia žmogaus širdį“, – sako J. Jackytė.

Nuo rugpjūčio 3 dienos antradieniais ir ketvirtadieniais startuos dvi linijinių šokių grupės. Linijiniai šokiai – tai šokimo būdas, kai šoka visi kartu, be poros. Visi juda ta pačia kryptimi ir atlieka tuos pačius žingsnelius. Šokant nėra fizinio kontakto tarp šokėjų, o užsiėmimai priskiriami prie aerobinių pratimų. Šokant atliekami judesiai, pritaikyti vyresnio amžiaus žmonėms, po kurių nėra labai pailstama.

Treniruotės senjorams / Organizatorių nuotr.

„Aerobiniai pratimai stiprina širdį, nervų sistemą, skatina ne tik kūno, bet ir galvos smegenų kraujotaką, tuo pat gerindami nervinių ląstelių apsirūpinimą deguonimi“, – sako visuomenės sveikatos specialistė.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio bus renkamos ir dvi grupės kineziterapinių mankštų. Jų metu su kineziterapeuto priežiūra bus atliekami saugūs ir efektyvūs pratimai – sėdint ant kėdės, gulint ir naudojant kamuoliukus, svarelius, elastines gumas arba kitas priemones.

Siekiant visapusiškos pratimų teikiamos naudos skirtingo fizinio pajėgumo asmenims, fizinis krūvis bus parenkamas pagal tris skirtingo intensyvumo lygius, kuriuos nustatys kineziterapeutas. Užsiėmimų metu, pasak visuomenės sveikatos specialistės, bus kompleksiškai lavinamos visos judėjimo funkcijos: liemens judesių valdymas, stuburo judesių amplitudė bei pilvo ir nugaros, giliųjų ir paviršinių raumenų jėga.

Nemokamuose užsiėmimuose gali dalyvauti visi 60 metų ir vyresni Kauno miesto gyventojai. Svarbu – iš anksto užsiregistruoti į pasirinktą užsiėmimų grupę susisiekus su Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuru, telefonu 867373593.

Užsiėmimų tvarkaraštį galima rasti ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA