Naujas ribojimas: prie parduotuvių automobilius bus galima statyti tik į kas penktą vietą | Kas vyksta Kaune

Naujas ribojimas: prie parduotuvių automobilius bus galima statyti tik į kas penktą vietą

delfi.lt / Ernestas Naprys 2020/12/07 12:19
"Kas vyksta Kaune" nuotr.

Vyriausybė posėdyje įvedė griežtesnius ribojimus verslui: nurodoma organizuoti nuotolinį darbą, jei fizinis buvimas nėra būtinas. Prekybininkai turės vienam pirkėjui surast 15 kvadratinių metrų nedidelėse parduotuvėse, o dideliuose prekybos centruose – 30 kvadratinių metrų. O automobilius bus galima statyti tik į kas penktą vietą.

„Atsižvelgiant į šiandien ryte vykusio COVID–19 valdymo komiteto metu pristatytą informaciją apie tai, kad epidemiologinė situacija yra negerėjanti ir stebime toliau didėjantį užsikrėtimų skaičių, tiek didėjantį nustatomų teigiamų testų skaičių, tai turėtume vertinti kaip šiuo metu nebepakankamas karantino sąlygas arba priemones užkrato plitimui mažinti“, – Vyriausybės posėdyje pirmadienį kalbėjo laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Vyriausybės nutarimo dėl karantino paskelbimo papildymai dar labiau apribos verslą.

Įmonėms ir kitiems privataus sektoriaus subjektams nustatoma prievolė organizuoti darbą taip pat, kaip ir valstybių ar savivaldybių įstaigoms, ar valdomoms įmonėms – būtina darbą organizuoti nuotoliniu būdu, išskyrus tuos atvejus, kada fizinis buvimas yra būtinas atlikti darbo vietoje nustatytas funkcijas.

Kaip jau skelbta, kad vienam pirkėjui turės būti užtikrintas nebe 10 kvadratinių metrų, o didesnis plotas parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei teritorijose šalia jų. Siūlomas 15 kv.m. prekybos ploto vienam lankytojui ribojimas, kai visas prekybos plotas yra 10 tūkst. kv.m. arba mažesnis, arba 30 kv.m. – kai visas prekybos plotas yra didesnis nei 10 tūkst. kv.m.

Šalia parduotuvių ir turgaviečių esančiose automobilių stovėjimo aikštelėse bus galima užpildyti ne daugiau nei 20 proc. visų transporto priemonėms skirtų stovėjimo vietų, neįskaičiuojant darbuotojams ir neįgaliesiems skirtas stovėjimo vietas.

Papildoma rekomendacija parduotuvėms, prekybos centrams ar turgavietėms – padidinti dirbančių kasų skaičių, kad pirkėjų eilė neviršytų 5 asmenų, o šeimų ar vieno namų ūkio nariams rekomenduojama prekybos centruose lankytis po vieną.

Šiuo metu galioja rekomendacija nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių – skelbimų apie akcijas, nuolaidas, išpardavimus, degustacijas, nes tai galėtų didinti klientų srautus ir susibūrimus.

Naujai uždrausta apgyvendinimo paslaugoms teikti skirtų patalpų (tiek fizinių, tiek juridinių asmenų nuosavybės teise ar kitais teisėtais pagrindais valdomų) nuoma, subnuoma ar panauda, skirta privatiems renginiams, šventėms ar kitiems susibūrimams organizuoti.“

Grožio procedūrų veiklos riboti nesiūloma – A. Veryga „Delfi“ minėjo, kad ši veikla daug saugesnė nei sporto užsiėmimai.

Karantino trukmė pratęsta iki gruodžio 31 dienos 24 val., nutarimas įsigalioja nuo trečiadienio.

Griežtinti karantinąo metu taikomas priemones sekmadienį siūlė ir prezidento Gitano Nausėdos suburta Sveikatos ekspertų taryba: siūloma svarstyti kiek įmanoma labiau apriboti gyventojų judėjimą, kelių šeimų bendravimo galimybes, ne maisto prekybą savaitgaliais, savaitgaliais stabdyti darbą arba laiką riboti iki 17 valandos.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA