Dviejų kauniečių „užkonservuoto“ kokaino byla pasiekė teismą: gresia ilgi metai nelaisvės | Kas vyksta Kaune

Dviejų kauniečių „užkonservuoto“ kokaino byla pasiekė teismą: gresia ilgi metai nelaisvės

Lietuvos policijos nuotr.

Šiaulių apygardos teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje du kauniečiai, 45-erių metų N. M., 31-erių metų G. B., ir Klaipėdos rajone gyvenantis 45-erių metų V. V. kaltinami bendrininkų grupe neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Visi trys kaltinamieji yra suimti.

Teismas pradėjo bylą nagrinėti iš esmės, valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras paskelbė kaltinamąjį aktą, rašoma Lietuvos teismų pranešime žiniasklaidai.

Kaltinamasis V. V. perskaitė savo parodymus, tačiau nuo išsamesnių komentarų jis kol kas susilaikė. Vyras nesutiko atsakinėti ir į proceso dalyvių klausimus. Jis taip pat nepaaiškino, kaip konservų dėžutėse atsirado kokainas. V. V. teigė, jog su pažįstamu asmeniu yra kalbėjęs tik apie konservus ir jų konservavimo įrenginius.

Kaltinamieji N. M. ir G. B. savo parodymus sutiko duoti kitame teismo posėdyje, kuris numatytas liepos 16 d. 9.15 val. Į šį posėdį taip pat šaukiami liudytojai.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2017 metais. Maždaug kovo–balandžio mėnesį V. V. vienoje degalinės kavinėje susitiko su N. M., G. B. ir L. B. ir susitarė už 50 000 eurų nupirkti 1033, 28 g. kokaino, kuris turėjo būti platinamas Skandinavijoje. Buvo sutarta, kad 10 000 erų V. V. sumokės pardavimo metu, likusius 40 000 eurų – po kokaino realizavimo.

2017 m. balandį konspiracijos tikslais pasiskolintu automobiliu V. V. atvyko į Kauną, ten vieno prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje susitiko su N. M. ir už 10 000 eurų iš pastarojo nupirko 6 uždarytas konservų dėžutes su jose paslėptais 1033,28 g. kokaino.

Narkotikus V. V. parsigabeno į Klaipėdos rajone esantį savo gyvenamąjį namą. Brangų pirkinį vyras iš pradžių paslėpė žemės sklype, o po to ir namo garaže. Narkotikus ten laikė, kol juos per kratą 2017 metų gegužės 6-osios vakarą rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Bylos duomenimis, minėtus narkotikus 2017 m. pavasarį taip „užkonservavo“ ir laikė Lietuvoje, nenustatytoje vietoje G. B. ir N. M. Iš pradžių vyrai kokainą specialiu įrenginiu supakavo į 6 vakuumo maišelius, paskui juos sudėjo į 6 metalines konservų dėžutes ir sandariai uždarė konservų skardinių uždarymo įrenginiu.

Ši baudžiamoji byla yra atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Remiantis Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d., tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA