„Konservuoto“ kokaino istorija atskleidė didžiulį korupcijos tinklą | Kas vyksta Kaune

„Konservuoto“ kokaino istorija atskleidė didžiulį korupcijos tinklą

Asociatyvi / Policijos nuotr.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą dėl daugiau nei kilogramo kokaino neteisėto laikymo, įgijimo, pardavimo ir gabenimo turint tikslą pasipelnyti.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, Lietuvos piliečiai N. M. ir G. B. kaltinami tuo, kad veikdami organizuotoje grupėje, neteisėtai laikė, gabeno ir pardavė per 1,5 kg narkotinės medžiagos, kurių sudėtyje buvo 1033,28 g kokaino, o kaltinamasis V. V. – šių medžiagų įgijimu, gabenimu ir laikymu.

Ši baudžiamoji byla yra atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo, susijusio su aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytomis korupcinio pobūdžio nusikalstamomis veikomis.

Ikiteisminį tyrimą teismui perduotoje byloje atliko teisėsaugos institucijų tyrimo grupė, kurią sudarė Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių, Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos ir Vilniaus valdybos pareigūnai. Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šį labai sunkų nusikaltimą kaltinamieji suorganizavo ir padarė Lietuvoje 2017 m. pradžioje. Buvo susitarta, kad N. M. ir L. B. parduos kaltinamajam V. V. narkotikus, t. y. kokainą, už 50 tūkst. Eur.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai teigti, kad N. M. ir G. B. per 1,5 kg narkotinės medžiagos (miltelių), kurių sudėtyje buvo 1033, 28 g kokaino, atitinkamai supakavo ir konservų skardinių uždarymo įrenginiu sandariai uždarė į 6 konservų dėžutes. Vienas kaltinamųjų jas atvežė į Kauną ir pardavė V. V.

Narkotikų perdavimo metu pastarasis sumokėjo 10 tūkst. Eur, o likusi pinigų suma turėjo būti perduota kaltinamiesiems po kokaino realizacijos. Nupirktą narkotinę medžiagą V. V. konspiracijos tikslais nuvežė į savo gyvenamąjį namą, esantį Klaipėdos rajone. 2017 m. pavasarį policijos pareigūnai, atlikdami kratą V. V. namuose, konservų dėžutes su paslėptu kokainu rado ir paėmė.

Pradėto ikiteisminio tyrimo metu buvo gauta duomenų, kad V. V., siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už padarytą nusikaltimą, t. y. kokaino įsigijimą, su jį gynusiu advokatu ir kitu asmeniu surado ir įkalbėjo nekaltą asmenį už piniginį atlygį prisiimti baudžiamąją atsakomybę už V. V.

Gautos informacijos pagrindu buvo nustatyti kitų, tame tarpe ir korupcinių, nusikaltimų epizodai. Buvo pradėtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų galimai padarytų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų. Minėtas ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Siekiant užtikrinti svarbius teisingumo interesus, objektyviai, visapusiškai išnagrinėti bylą bei išspręsti klausimą dėl bylos perdavimo iš vienos apygardos teismo kitos apygardos teismui, ši baudžiamoji byla buvo perduota Lietuvos apeliaciniam teismui, kuris bylą perdavė nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA