Kauno stadioną statę turkai liko skolingi dviem dešimtims Lietuvos įmonių | Kas vyksta Kaune

Kauno stadioną statę turkai liko skolingi dviem dešimtims Lietuvos įmonių

BNS 2020/05/29 10:03
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją pradėjusi ir apie ketvirtadalį darbų atlikusi Turkijos įmonė liko skolinga ne tik maždaug septynioms dešimtims „Kayi Construction“ darbininkų iš Turkijos, bet ir Lietuvos įmonėms, penktadienį pranešė LRT radijas.

Lėšų neatgavusių įmonių gali būti apie dvi dešimtis.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius pavaduotojas Tadas Mikelionis sako žinąs apie turkų paliktas skolas, bet padėti verslininkams esą nėra galimybių, o Turkijos įmonė liko skolinga maždaug 20 bendrovių.

Kai kurie pinigų neatgavę verslininkai sako, kad skolas bandys išsiieškoti Turkijos teismuose, tačiau pripažįsta, kad teisinė kova gali užtrukti ir nebūtinai bus sėkminga.

[susije_video kurie=””]

Pavyzdžiui, restorano „Miesto sodas“, kuris stadione dirbusiems darbuotojams maistą ruošė ilgiau kaip metus, vadovas Gintautas Ruminas sako, kad už maistą nebuvo mokėta apie pustrečio mėnesio.

Dabar savivaldybė ieško naujo stadiono rekonstrukcijos rangovo ir planuoja ją baigti kitų metų pabaigoje.

BNS anksčiau rašė, kad šį sausį Kauno miesto savivaldybė nutraukė 2018 metais pasirašytą 46 mln. eurų vertės sutartį su S. Dariaus ir S. Girėno stadioną stačiusia turkų įmone „Kayi Insaat“. Vienas iš motyvų – darbų grafiko nesilaikymas.

Savivaldybės teigimu, bendrovė iš Turkijos buvo įsipareigojusi atvežti 400 darbininkų ir didžiąją dalį statybinės technikos, tačiau tokių pajėgų iki šiol nėra, o technika nuomota iš Lietuvos subrangovų.

Be to, savivaldybė teigia gavusi turkams adresuotų kreditorių pretenzijų dėl neatsiskaitymų už statybines medžiagas, projektavimo darbus bei kitas paslaugas. Nesumokėta ir už darbininkams tiekiamą maistą. Su dauguma subrangovų savivaldybė atsiskaito tiesiogiai, o Turkijos įmonei už visus iki šiol atliktus darbus sumokėta 8,5 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA