G. Nausėda įvardijo savo siekius: norėjau kitokio politinio stiliaus | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda įvardijo savo siekius: norėjau kitokio politinio stiliaus

BNS / Ramūnas Jakubauskas 2020/05/28 19:36
R. Tenio nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad jis ėjo į politiką siekdamas kitokio politinio stiliaus, vengiant daužymo kumščiu į stalą ir teigia besitikintis, kad dauguma žmonių supras, ką jis su savo komanda bando daryti.

„Iš tikrųjų mes atėjome į šitą poziciją, ir aš būsiu atviras – pasakysiu, koks buvo mano pagrindinis tikslas eiti į politiką. Aš norėjau kitokio politinio stiliaus, aš norėjau kitokios politinės kultūros Lietuvoje, kuomet problemos sprendžiamos kartu su pagarba vienas kitam ir su bendradarbiavimo dvasia“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė šalies vadovas.

„Man nepriimtinas toks primestinis agresyvus stilius, kuomet aplinkiniai yra kvailinami, kuomet stengiamasi spręsti klausimus kumščiu į stalą“, – pridūrė jis.

Prezidento teigimu, prie tokio jo stiliaus sunku priprasti ir apžvalgininkams, tačiau jis tikisi, kad dauguma žmonių supras jo ir komandos sprendimus bei tikslą.

„Aš matau, kad kai kuriems žmonėms, apžvalgininkams galbūt sunkoka priprasti prie tokio stiliaus ir jie norėtų jį pateikti kaip tam tikrą prezidento silpnumą, bet jeigu aš per savo kadencijos metus pasieksiu, kad didžioji žmonių dalis supras, ką mes darome kartu su savo komanda, aš būsiu savo didįjį uždavinį atlikęs ir aš tada galėsiu ramiai užsiimti ta veikla, kuri man labai patinka“, – kalbėjo G. Nausėda.

G. Nausėda prieš metus laimėjo prezidento rinkimus ir pernai liepą pradėjo eiti šalies vadovo pareigas, poste jis pakeitė dvi kadencijas buvusią prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA