Skaitytojai: „Akropolio“ aikštelėje – tikra tragedija (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai: „Akropolio“ aikštelėje – tikra tragedija (papildyta)

Skaitytojų nuotr.

Penktadienio popietę daugiaaukštę Kauno „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelę geriau aplenkti iš tolo. Kauniečiai praneša, kad čia jau apie pusvalandį eismas visiškai stovi.

Kaip pasakojo apie 16 val. su „Kas vyksta Kaune“ susisiekę skaitytojai, eismas paralyžiuotas jau apie pusvalandį, automobiliai nė kiek nejuda, užkimšti visi aikštelės pravažiavimai.

„Tragedija“, – vienu žodžiu situaciją įvertino vaizdo įrašu su portalo pasidaliję kauniečiai. Vairuotojai negalėjo nurodyti, ar spūstis susijusi su rugsėjo 16 d. įdiegta nauja parkavimo sistema. Tiesa, skaitytojai pastebėjo, kad eismas aikštelėje labiau apkrautas gali būti dėl „Žalgirio“ arenoje penktadienį prasidėjusios parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2019“.

Su „Akropolio“ atstovais portalo žurnalistams kol kas susisiekti nepavyko. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad beveik prieš mėnesį apmokestinus stovėjimą daugiaaukštėje aikštelėje ir įrengus užtvarus, eismas čia gerokai apsunko, vairuotojai su srauto pralaidumo problemomis susiduria ne pirmą kartą.

[susije_video kurie=””]

Prekybos centro valdytoja Brigita Levenauskienė tuomet nurodė, kad stovėjimo eilėse laiką galima sutrumpinti iš anksto pasitikrinus stovėjimo trukmę ir apmokėjimą atliekant specialia „ADCParking“ programėle arba atsiskaitant už paslaugą mokėjimo automate, nepalikus automobilio prie pakeliamo užtvaro.

Nauja parkavimo sistema prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ automobilių stovėjimo aikštelėje oficialiai pradėjo veikti nuo rugsėjo 16 d. Keturias valandos per parą nemokamos, tačiau nuo penktosios valandos stovėjimas aikštelėje apmokestinamas.

Keturių nemokamų stovėjimo valandų tvarka Kauno „Akropolyje“ taikoma nuo 2016 m., bet iki rugsėjo vidurio už papildomą laiką nebuvo taikomas mokestis. Naują tvarką užtikrina kontrolės sistema su užkardu – praėjus keturioms valandoms, dvi kitos valandos kainuoja po 1 eurą, kiekviena vėlesnė valanda – po 2 eurus.

Papildyta 17.23 val.

Kauno „Akropolio“ valdytoja B. Levenauskienė „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare patvirtino, kad penktadienio popietę eismas aikštelėje buvo intensyvus dėl „Žalgirio“ arenoje vykstančio masinio renginio, sutraukusio daug dalyvių ir lankytojų.

„Kaip ir įprasta, masiniam renginiui baigiantis ėmė formuotis intensyvesnis automobilių srautas. Kadangi ne visi renginio dalyviai buvo susipažinę su nauja automobilių parkavimo tvarka, išvažiavimo procesas kai kuriems tapo ilgesnis“, – sakė B. Levenauskienė.

Anot jos, situacija išspręsta pakėlus įrengtus aikštelės užtvarus, šiuo metu eismas aikštelėje jau vyksta įprasta tvarka. „Akropolio“ valdytoja darkart priminė, kad spūsčių išvengti galima už stovėjimą iš anksto apmokant specialia telefono programėle arba mokėjimo automate prieš pajudant iš stovėjimo vietos.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA