Paskelbta, kokias nuolaidas bus galima gauti su šeimos kortele (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Paskelbta, kokias nuolaidas bus galima gauti su šeimos kortele (papildyta)

BNS 2019/07/18 14:43
Asociatyvi / Bendrovės nuotr.

Gausios ir neįgalius vaikus auginančios šeimos nuo rugsėjo turės galimybę naudotis lengvatomis tinklo „Maxima“ parduotuvėse, Vilniaus parodų centre „Litexpo“.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) ketvirtadienį pristatytos Šeimos kortelės partneriais taip pat tapo biuro ir kanceliarinių prekių parduotuvė „Officeday“, Trakų pramogų ir sveikatingumo centras „Trasalis“, Kaune esantys Mediacijos ir teisinių paslaugų centras bei kompiuterių remonto įmonė „Picius“.

Šios įmonės nuo rugsėjo 1-osios teiks įvairias nuolaidas kortelės turėtojams. Pavyzdžiui, „Maxima“ žada galimybę apsiperkant šeimoms sukaupti dvigubai daugiau pinigų nei standartiškai „Ačiū“ kortelėje, „Litexpo“ – 50 proc. nuolaidą bilietams į parodas ir 20 proc. nuolaidą pietums parodų ir kongresų centre. „Officeday“ siūlys įsigyti kanceliarinių ir mokyklinių prekių 30 proc. pigiau.

Vis dėlto anksčiau žadėtų transporto lengvatų teks palaukti – pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio, jas norima patvirtinti rudenį, su kitų metų biudžetu.

„Koalicinėje sutartyje, kuri yra pasirašyta, yra numatytos šios lengvatos. Tai užtikrina, kad jos tikrai turės būti, vėliausiai – kitais metais. Darome viską, kad tos nuolaidos būtų anksčiau ir dar šiemet galėtų įsigalioti“, – žurnalistams sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Anot jo, svarstoma, kad kortelės turėtojai galėtų naudotis 50 proc. nuolaida važiuojant geležinkeliais, tolimojo reiso maršrutais, keliantis keltais.

Tokia lengvata galės pasinaudoti bet kuris šeimos narys, užteks su savimi turėti Šeimos kortelę ir tapatybę įrodantį dokumentą, pavyzdžiui, moksleivio, studento ar neįgaliojo pažymėjimą. Šiuo metu dėl nuolaidų pačių miestų transportui dar kalbamasi su šalies savivaldybėmis.

Verslo atstovai taip pat žada ateityje taikyti daugiau lengvatų. Tuo metu SADM kviečia prie iniciatyvos prisidėti daugiau verslininkų.

L. Kukuraitis, vertindamas kitų šalių patirtį, mano, kad paslaugų šeimai krepšelis turėtų užsipildyti per kelerius metus.

„Tad per tuos keletą metų mes tikimės, kad visi, kurie tam turi teisę, korteles ir turės“, – BNS sakė ministras.

Anot jo, apie galimas lengvatas kalba ir kitos ministerijos. Pavyzdžiui, Kultūros ministerija svarsto galimybę leisti kortelę turinčioms šeimoms dažniau nemokamai lankytis muziejuose.

Visus partnerius ir nuolaidas bus galima rasti tinklalapyje seimos-kortele.lt, jis pradės veikti nuo rugpjūčio 12 dienos.

Korteles šeimos gali gauti užpildžiusios prašymą svetainėje spis.lt. Pasak ministerijos atstovų, daliai šeimų, kurių elektroniniai paštai įvesti šioje socialinės paramos šeimai informacinėje svetainėje, jau išsiųsti elektroniniai laiškai, kuriuose siūloma sutikti gauti Šeimos kortelę į namus.

Šeimos kortelėmis galės naudotis gausios šeimos, auginančios tris ir daugiau nepilnamečių vaikų (arba nedirbančių moksleivių ar studentų iki 24 metų), taip pat auginantieji neįgalius vaikus, nepaisant jų amžiaus. Tokių šeimų Lietuvoje yra apie 69 tūkstančiai.

Pasak L. Kukuraičio, šiuo metu gauti kortelę jau užsiregistravo beveik 2,5 tūkst. šeimų, tarp jų – ir paties ministro. L. Kukuraitis augina penkis nepilnamečius vaikus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA