Istorinių statinių Šančiuose likimas – savivaldybės rankose | Kas vyksta Kaune

Istorinių statinių Šančiuose likimas – savivaldybės rankose

Šią vasarą Žemųjų Šančių bendruomenė kreipėsi į Kauno savivaldybę prašydama nutraukti 2018 metais pasirašytą panaudos sutartį. Pagal ją vadinamajame Kopūstų lauke esantys statiniai grįžtų į savivaldybės rankas. Ką miestas veiks su šiuo turtu paaiškės išanalizavus statinių būklę bei išklausius paveldosaugininkų rekomendacijų.

Kaip nurodo Kauno miesto savivaldybė, 2018 metais Žemųjų Šančių bendruomenei panaudos sutartimi perduotas A. Juozapavičiaus prospekte esantis nekilnojamas turtas – rūsys, pusrūsis ir sandėlis – visuomenininkams tapo nereikalingas.

Kauno savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vadovo Donato Valiuko teigimu, šis turtas buvo perimtas iš valstybės ir panaudos sutartimi praėjusiais metais perduotas bendruomenei, kuri kartu su seniūnija išvalė šiukšles, rengdavo šventes, įvairias kultūrines ir edukacines veiklas.

„Įvertinsime statinių, o tiksliau sakant, statinių likučių būklę. Tolimesnis jų likimas paaiškės prie vieno stalo susėdus su kultūros paveldo specialistais“ , – sakė D. Valiukas.

Žemųjų Šančių bendruomenės prašymą Kauno miesto taryba svarstys liepos 23 dieną vyksiančiame eiliniame tarybos posėdyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA