V. Makūnas ketvirtą kartą inauguruotas Kauno rajono meru: išsirinko ir bendražygius | Kas vyksta Kaune

V. Makūnas ketvirtą kartą inauguruotas Kauno rajono meru: išsirinko ir bendražygius

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio rytą Raudondvario dvare vyko pirmasis naujai išrinktos tarybos posėdis. Jo metu mero regalijos ketvirtą kartą iš eilės įteiktos Valerijui Makūnui. Iškilmingoje inauguracijos ceremonijoje prisiekė naujai išrinktos tarybos nariai, sveikinimo žodžius tarė garbingi svečiai. O sakydamas savo kalbą Kauno rajono meras užsiminė apie šūsnį planuojamų nuveikti darbų.

„Šiandien priimdamas Kauno rajono mero regalijas ir prisiekdamas tarnauti Kauno rajono žmonėms, šitam kraštui, visų pirma noriu išsakyti savo įsipareigojimus, viltis ir siekius. Kartu noriu labai nuoširdžiai dar kartą padėkoti Kauno rajono žmonėms, visiems gyventojams, kurie tiesioginiuose mero rinkimuose patikėjo, atidavė balsus, kad šiandien galėčiau būti čia su šita šaunia, mylinčia ir besidarbuosiančia rajono žmonėms komanda, kuri ketverius metus tarnaus šito krašto žmonėms“, – savo inauguracijos kalbą pradėjo rajono vadovas.

Pasak politiko, suteikti mandatai yra ne tik atliktų darbų įvertinimas, bet ir įsipareigojimas kad šis, sparčiai augantis kraštas, išlaikytų darbų tempą ir kad Kauno rajone gyvenančių žmonių lūkesčiai taptų realybe. „Visiškai neseniai, prieš keletą dienų, Registrų centras visai Lietuvai paskelbė naujus demografinius duomenis – juose Kauno rajonas įvardytas kaip viena labiausiai augančių savivaldybių Lietuvoje. O pagal gyventojų iki 18 metų dalį, esame pirmi Lietuvoje. Tai – labai gražus rodiklis, tačiau kartu suprantama, kad tai ir labai dideli iššūkiai laukia mūsų“, – kalbėjo V. Makūnas.

Šios kadencijos darbai didžiąja dalimi bus nukreipti į švietimą – modernizuojant ugdymo, ikimokyklines įstaigas, kultūros centrus. Dar didesnis dėmesys bus skiriamas kiekvienoje seniūnijoje gyvenantiems žmonėms tam, kad šis kraštas būtų traktuojamas kaip jaunatviškas, veržlus, verslus ir darniai besivystantis. „Mes esame pasiryžę atnaujinti viskas ugdymo įstaigas , sporto aikštynus, statyti vaikų darželius, kurti parkus, tiesti dviračių takus, dar spartesniais tempais tvarkyti vietinės reikšmės kelius, įgyvendinti naujus vandentvarkos projektus“, – žadėjo politikas.

Pirmojo tarybos posėdžio metu prisiekė į Kauno rajono savivaldybės tarybą išrinkti nariai: Violeta Boreikienė, Saulius Davainis, Jonas Gurskas, Donatas Jankauskas, Laima Kalėdaitė, Rasa Kazakevičienė, Gintautas Krilavičius, Marija Kurantavičiūtė, Regina Lukoševičienė, Jonas Mačiulis, Romas Majauskas, Irena Marcinkevičienė, Jonas Mykolaitis, Algirdas Navickas, Antanas Nesteckis, Česlovas Paulauskas, Vytautas Rimas, Gvidas Rutkauskas, Eglė Rutkauskienė, Laimutė Rutkauskienė, Jūratė Trunsienė, Justinas Urbanavičius, Evelina Valskytė, Paulius Visockas, Vytenis Vitkauskas, Regina Žukauskienė.

Kauno rajono mero pavaduotoju tapo buvęs administracijos direktorius Antanas Nesteckis. Antruoju į šias pareigas perrinktas Paulius Visockas. Pirmojo tarybos posėdžio metu administracijos direktoriaus pareigas paskirtas eiti buvęs administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius.

Per šiųmečius rinkimus Kauno rajone daugiausiai mandatų – 15 atiteko socialdemokratams. Ši partija taryboje išsaugojo valdančiąją daugumą – 16 atstovų. 7 tarybos nario kėdės teko konservatoriams, 3 – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijai  bei 1 – Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA