Kaune atsidaryta pirmoji japoniškos mados rezidencija | Kas vyksta Kaune

Kaune atsidaryta pirmoji japoniškos mados rezidencija

Organizatorių nuotr.

Trečiadienio vakarą, gruodžio 12d. Kauno senamiestyje duris oficialiai atvėrė Japoniškos mados ir dizaino namai „mugen“. Tai bene vienintelė vieta Lietuvoje, kur galima rasti aukščiausio lygio japonų mados prekės ženklų. Kai kuriais jų puošiasi tokios pasaulinės žvaigždės kaip Lady Gaga, Selena Gomez ar pats Osakos meras Hirofumi Yoshimura.

[galerija kiek=”8″]

„Mugen” japonų kalboje reiškia begalybės ženklą, ribų nebuvimą. „Būtent dėl to norėjau sukurti ypatingą ir unikalią erdvę, kuri talpintų ne tik stilių, bet ir dizainą, kvapus bei įkvepiančias keliones”, – sako namų įkūrėja, su Japoniška mada jau daugelį metų dirbanti kaunietė Gitana Virbickienė.

Didžiausias dėmesys „mugen“ skiriamas ekskliuzyvinei japoniškai madai. Tarp čia esančių japonų dizainerių prekės ženklų galima rasti tokių, kuriais rengiasi neeilinės pasaulio asmenybės. Pavyzdžiui, „ROGGYKEI“ mados kūrėjai yra kūrę sceninius kostiumus POP žvaigždei Lady Gagai. Jų drabužius itin mėgsta pats Osakos meras Hirofumi Yoshimura. O štai „Antipast“ kojinaites, pirštinaites bei trikotažo šedevrus mielai dėvi garsioji Selena Gomez.

Itin japoniška ir tai, kad įsigijus prekę, čia ji bus supakuota tradiciniu „furoshiki“ rišimo būdu. Tai Japonijoje praktikuojamas pirkinių pakavimo būdas, kuomet daiktas surišamas į medvilnės ar lino audeklą, nenaudojant plastiko ar popieriaus maišelių. Tai ne tik tvari idėja, skatinanti mažinti išmetamų pakuočių kiekį, bet ir būdas paversti pirkinį dar labiau ypatingu.

Pasak Gitanos, palengva „mugen“ taps ta vieta, kur bus galima rasti ir rinktinės Japonų keramikos, subtilių interjero detalių, mielų kanceliarinių mažmožių, taip pat sudalyvauti žalios arbatos gėrimo ceremonijoje, prisiliesti prie kaligrafijos meno, pasimokyti ir paties „furoshiki“ pakavimo būdo ar net aplankyti Japonijoje kuriančių mados dizainerių dirbtuves.

Atskiro aprašymo vertas ir pats „mugen” interjeras, kuris jau spėjo sulaukti daugybės lankytojų aplodismentų. Jį kūrė šioje erdvėje dirbanti stiliaus bei dizaino ekspertė Inga Švedienė. Čia dominuoja jaukūs ir istoriją menantys antikvariniai daiktai, kuriantys laikui bei vietai nepavaldų interjerą. „Šis interjeras – puikus kosmopolitinės dermės pavyzdys, į kurį puikiai įsilieja avangardiškumo ir vintažiškumo turintys japoniški daiktai“ – džiaugiasi Gitana.

„Daugelis įsivaizduoja, kad japoniškas interjeras – tai išgryninta „švarių erdvių” estetika. Bet taip nėra. Net prabangūs mados bei dizaino butikai Shibuya rajone Tokijuje, anaiptol, nėra minimalistinio dizaino, o didžiuojasi estetine prabanga, kurioje triumfuoja sietynai ar antikvarinės industrinės spintos, – pabrėžia moteris.

Japoniškos mados ir dizaino namus „mugen“ galite aplankyti jaukiame Kauno senamiestyje, Raguvos g. 11 ir Valančiaus g. 7 sankirtoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA