Kaunietis dalinasi neįtikėtino grožio miesto vaizdais | Kas vyksta Kaune

Kaunietis dalinasi neįtikėtino grožio miesto vaizdais

A. Girtauto nuotr.

Kaune gyvenantis Algirtas Girtautas su portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojais dalinasi užfiksuotais pribloškiančio grožio miesto vaizdais. Juos gyventojas patalpino jau dešimtmetį renkamame nuotraukų albume „Kaunas”. Čia užfiksuoti 105 žiūros taškai į miestą.

[galerija kiek=”20″]

Pasiteiravus, kaip kilo mintis fiksuoti miesto grožį, A. Girtautas atsakė: „Mano gimtasis miestas Kaunas. Pačios įvairiausios akimirkos pastebėtos būtent čia. Mėgstu, gerbiu ir palaikau šį miestą bei neįsivaizduoju savęs gyvenčio kur nors kitur”, – teigė kaunietis.

Albume fotografijos yra maždaug dešimties metų laikotarpio, tačiau daugiau ir aktyviau albumas pradėtas pildyti pastaruosius keletą metų. Autorius pažymėjo, kad labai svarbi albumo dalis – fotografijų aprašymai.  „Visada papildomai aprašymą pateikiu ir anglų kalba, kad Kauno fotografijų nuotaiką galėtų pajusti ir užsieniečiai”, – sakė A. Girtautas.

Jo manymu, Kaunas yra unikalus ir jokiam kitam neprilygstantis miestas, kurio grožį ir žalumos plotų kiekį centre – turi vertinti kiekvienas.

 „Kaunas yra labai savitas, todėl neretai tampa apkalbų ir pašaipų objektu, lyginant su kitais miestais. Tačiau jis visuomet išlaiko unikalų savitumą. Kauną garsina daugybė unikalių objektų, be kurių jis tarsi prarastų savitumą, bet vienas iš pagrindinių, žinoma – žmonės. Kaunas nebūtų Kaunas be tikrųjų kauniečių. Jei sostinėje pagrindą sudaro atvykę gyventojai, tai Kaunas gali didžiuotis grynais kauniečiais, čia gimusiais, augusiais ir aktyviai prisidedančiais prie miesto klestėjimo. Be to, kiek čia žalumos!”, – kalbėjo A. Girtautas.

Albumo autorius tikisi žiūrovų reakcijų, vertinimų po nuotraukomis, visas nuotrauks galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA