Senasis Kaunas: paskelbtas konkursas – Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: paskelbtas konkursas

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Spalio 6-ąją 1934-aisiais pasirodė tekstas apie konkursą Vytauto D. Muziejaus stovylai.

„(1) Vytauto D. komitetas nutarė paskelbti konkursą pagaminti eskizinį projektą stovylos, kuri numatoma pastatyti viršum Vytauto D. muziejaus rūmų bokšto kontrafaso. Stovyla turės atvaizduoti Vytauto D. laikų stovintį sargyboje kareivį. Stovylą numatoma išlieti iš bronzos arba špižaus. Naturalus jos dydis bus 3 mtr. Stovylos projektas galės būti pagamintas piešinyje su priešakio ir abiejų šonų atvaizdais arba išlipdytas iš molio ar gipso. Piešinio ar stovylėlės mastelis 1:10. Projektus konkursui galės paduoti Lietuvos piliečiai iki š. m. lapkričio 1 d. 12 val. Projektai turės būti duodami su slapyvarde, o prie projekto uždarytame voke pažymėta tikra pavardė, vardas ir adresas. Už tinkamiausią projektą bus išmokėta 500 litų premija, o kiekvienas kitas tinkamas projektas galės būti nupirktas už 300 litų. Premijuoti ar nupirkti projektai pereis V. D. komiteto nuosavybėn. Nepremijuotus projektus projektų savininkai turės atsiimti iki gruodžio mėn. 31 d. Iki to laiko neatsiimti projektai pereis Vytauto D. komiteto nuosavybėn.

Konkursui jury numatyta sudaryti iš Vytauto D. komiteto ir Karo muziejaus atstovų ir dviejų V. D. komiteto pakviestų menininkų. Komisijoje patariamuoju balsu dalyvaus V. D. muziejaus statybos technikinės priežiūros atstovas. Smulkias informacijas suinteresuoti asmenys jau gali gauti Vytauto D. komiteto kanceliarijoje darbo valandomis (Vytauto D. muziejaus rūmuose, Duonelaičio gt., tel. 28-10).“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA