Tarptautinėse vaikų žaidynėse kauniečiai iškovojo 5 medalius | Kas vyksta Kaune

Tarptautinėse vaikų žaidynėse kauniečiai iškovojo 5 medalius

Kaunas.lt Nuotr

Taipėjuje (Taivane) vykstančiose Tarptautinėse vaikų žaidynėse kauniečiai skina pergales. Gausus būrys atletų džiaugiasi aukso medaliais krepšinio bei šuolio į aukštį rungtyse. Kauniečiai taip pat puikiai pasirodė rutulio stūmimo, bėgimo bei plaukimo rungtyse.

Liepos 11-16 dienomis Taipėjuje vykstančios 50-osios Tarptautinės vaikų žaidynės sėkmingos kauniečiams – atletė Meda Maujauskaitė bei vaikinų krepšinio komanda į Kauną parveš aukso medalius. Trečiadienį į aukštį nušokusi 1,61 m M. Majauskaitė aplenkė konkurentes iš Taipėjaus bei Slovakijos, o krepšininkai rezultatu 47:29 finale sutriuškino Izraelio jaunimo komandą.

Savo sąskaitoje aukso medalį jau turinti Meda Majauskaitė taip pat ant kaklo užsikabins ir sidabro medalį rutulio stūmimo rungtyje, kurioje ji pasiekė 12,92 m rezultatą. Jos bendraamžė Ieva Florijona Čėsnaitė šioje rungtyje užėmė trečią vietą, rutulį numetusi 12,83 m.

Aukščiausius rezultatus plaukime tarp vaikinų pasiekė Erikas Grigaitis, 200 m nugara atplaukęs trečias bei iškovojęs bronzos medalį. Jis taip pat puikiai pasirodė 50 m ir 100 m plaukimuose nugara ir laisvu stiliumi. 50 m plaukimo krūtine greičiausias tarp lietuvių tapo Žygimantas Vainauskas, atplaukęs šeštas, o jo bendraamžis Pijus Klimas atplaukė aštuntas. Plaukime tarp merginų 400 m rungtyje greičiausia Liepa Kluonytė, plaukusi laisvu stiliumi ir užėmusi šeštą vietą. Ji taip pat puikiai atplaukė ir 200 m ir 400 m laisvo stiliaus plaukimo rungtyse. Deidra Kareckaitė 100 m rungtyje krūtine atplaukė septinta.

Bėgime puikiai pasirodė Marija Jecabsone, 800 m distanciją nubėgusi per 2 min. 22,04 sek. ir finišo liniją kirtusi penkta. Šuolio į tolį rungtyje pasižymėjo Luka Garšvaitė (5,35 m), taipogi užėmusi penktą vietą.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA