Tarybos narys A.Kriščiūnas kauniečiams parvežė padėką už Ukrainos palaikymą | Kas vyksta Kaune

Tarybos narys A.Kriščiūnas kauniečiams parvežė padėką už Ukrainos palaikymą

Kaunas.lt nuotr.

Ukrainos vakaruose esančios Lvovo srities tarybos pirmininkas Petro Kolodiy išreiškė padėką visiems kauniečiams, palaikantiems Maidane kovojusius jo tautiečius.

Praėjusį savaitgalį Kauno miesto tarybos narys, Kultūros ir meno komiteto pirmininkas Aušrys Kriščiūnas oficialiu vizitu lankėsi Lvovo mieste, kur susitiko su Lvovo srities tarybos nariu Jaroslavu Kravčenko, vadovaujančiu laikinajai Eurointegracijos ir tarpvalstybinio bendradarbiavimo komisijai. Kauno miesto tarybos narys perdavė Kauno mero Andriaus Kupčinsko kreipimąsi į Lvovo srities ir visos Ukrainos gyventojus.

„Istoriškai mūsų tautos jau yra patyrusios daug sunkių išbandymų ir pasiekusios įspūdingų pergalių. Liūdime dėl Ukrainos tautos netekčių. Panašias netektis išgyvenome ir mes, todėl puikiai jus suprantame ir užjaučiame žuvusiųjų artimuosius. Nors ir skaudu tai sakyti, bet tai nebuvo beprasmės aukos. Tegul šviesus jų atminimas niekada neleis mums suabejoti užsibrėžto demokratinio tikslo kilnumu”, – teigė Kauno miesto tarybos narys A. Kriščiūnas.

„Nuoširdžiai dėkoju Kauno merui ir visiems kauniečiams už palaikymą. Šiuo itin sunkiu mūsų tautai metu jūsų palaikymas mums reiškia labai daug”, – teigė Lvovo srities tarybos pirmininkas Petro Kolodiy.

Praėjusią savaitę Kaune vyko dvi Ukrainos palaikymo akcijos – trečiadienį prie R. Kalantos paminklo ir šeštadienį Čečėnijos aikštėje. Vasario mėnesio pradžioje Kaune ir Vilniuje buvo surengta dar viena palaikymo akcija, kurios metu gatvėmis važiavo Ukrainos, Lietuvos ir Europos Sąjungos vėliavomis papuoštų automobilių kolonos.

Lvovo sritis yra oficiali Kauno miesto partnerė. Bendradarbiavimo ketinimų protokolas tarp Kauno miesto ir Lvovo srities pasirašytas 2012 m. pabaigoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA