Per Užgavėnes Dvaro pirtyje – sąžinės plovimo seansai – Kas vyksta Kaune

Per Užgavėnes Dvaro pirtyje – sąžinės plovimo seansai

Organizatorių nuotr.

Kovo 1-ąją, šeštadienį Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse siaučiant Užgavėnėms, čia veikianti Dvaro pirtis praus aptukėlius ir nusidėjėlius, garinėje vyks išpažinties, nuodėmių išpirkimo seansai. Juos vainikuos akcija – kūnu užvirink kūdros vandenį!

Nosių receptorius kutens blynų su kanapėmis aromatas, liežuviai raitysis nuo agrastų, aviečių ir juodųjų serbentų uogienių gardumo, kanapių ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlių mandrumo. Prakaitą sunks azartiškos vantbolo ir vantinio varžybos.

Svarbiausia – nepražiopsoti susidorojimo su meiliąja More. Tai bus tikras ekologijos aktas! Morė pagaminta iš panaudotų, prakaito prisisunkusių, ant malkinės sienų maždaug metus džiovintų vantų.

Kartu su More kviečiame sukūrenti žiemos snūdulį, tamsias mintis, neišpildytus pažadus ir prišaukti išdykėlišką pavasarį. Tiesa, nors pavasaris ir pats veržiasi į pirties kiemą, tik pastačius čia Morę pradėjo snigti! Tad gali būti, kad žiemos ir pavasario grumtynės vyks. Kūdra vis dar padengta storu ledu, taigi, šansas panirti į eketę – garantuotas.

Dvaro pirties nuodėmklausys į garinę priims tik tuos, kurie į ausį pašnibždės prisipažinimą – ”Įsimylėjau lietuvišką pirtį”. Vaišės garu, blynais, uogienėmis ir užtepėlėmis – nemokamos, tačiau reikės pirkti bilietą į Lietuvos liaudies buities muziejaus organizuojamų Užgavėnių šventę (daugiau informacijos rasite čia).

Veiksmas Dvaro pirties kieme:

11.13 val. – leidžiama atvykti delegacijoms.
12.13 val. – ate Morei.
13.13 val. – pirmasis karavanas sėlina į Dvaro pirties garinę.
14.13 val. – antrasis karavanas braunasi į Dvaro pirties garinę.

Dvaro pirtį padės aptikti žemėlapis

Daugiau apie Dvaro pirtį

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA