Kaune vyko kartų ir kultūrų skonių mugė – Kas vyksta Kaune

Kaune vyko kartų ir kultūrų skonių mugė

Tokiu intriguojančiu pavadinimu savaitgalį Kauno kolegijos patalpose šurmuliavo Senjorų iniciatyvų centro organizuotas renginys. Skirtingų tautų, amžiaus tarpsnių moteris suvienijo taip puikiai dailiosios lyties atstovėms žinomas ir beveik kasdien patiriamas – maisto gaminimo procesas. Į šį būrį įsijungė ir maisto gaminimui neabejingi vyrai.

Tai tarptautinio projekto „Apetitas mokytis ateina bevalgant“ dalis. Šis susitikimas,kaip ir pats projektas, buvo skirtas nuostatų diskriminacijai ir socialinei distancijai mažinti.

Renginyje įvairių tautų vyresnės kartos moterys ir jaunos merginos kartu gamino maistą, dalinosi savo kulinarine patirtimi, gyvenimo išmintimi, keitėsi patiekalų receptais.

Mugėje taip pat dalyvavo ir spalvinga moterų grupė iš Palermo (Italija): dvi vyresnio amžiaus italės, projekto koordinatorė serbė ir mokytoja egiptietė.

“Šioje margaspalvėje kulinarinėje fiestoje gaminome ir ragavome lietuviškus, itališkus ir kitų tautų kulinarinės sintezės patiekalus. Vaišinomės totoriškais bei kitais svečių atsineštais gardžiais pyragais, įvairiais skanėstais, užsigerdami vaistažolių arbata. Norintieji išbandė ir natūralius gydymo būdus, o svarbiausia – griovėme stereotipus apie maistą, žmones ir tautas.“ – tikino Senjorų iniciatyvų centro vadovė Edita Šatienė.

Medijų kambaryje buvo rodomos projekto akimirkos. Taip pat pristatyta vyresnio amžiaus ir jaunų moterų iš Insbruko, Kauno, Liverpulio, Palermo ir Paryžiaus sukurta daugianacionalinė receptų knyga.

Daugiau informacijos apie projektą „Apetitas mokytis ateina bevalgant“ galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA