Aleksoto bendruomenė tradiciniu dviračiu žygiu pagerbė S. Dariaus ir S. Girėno atminimą | Kas vyksta Kaune

Aleksoto bendruomenė tradiciniu dviračiu žygiu pagerbė S. Dariaus ir S. Girėno atminimą

Aleksoto bendruomenės centras praėjusį sekmadienį surengė jau 12-ąjį dviračių žygį, skirtą S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui paminėti. Į šį žygį susirinko 128 dviratininkai iš įvairių Kauno seniūnijų ir Kauno rajono. Jauniausiam žygio dalyviui buvo 7 mėnesiai, o vyriausiam – 82 metai.

Prie seniūnijos susirinkusius dviratininkus išlydėjo liaudiškos muzikos ansamblis „Svirbė”. Apie lakūnų žygdarbį pasakojo Lietuvos aviacijos muziejaus direktorius Remigijus Jankauskas ir S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas.

Dviratininkai prie Lietuvos aviacijos muziejaus įkurtame aviatorių memoriale padėjo gėlių, aplankė prieš 5 metus iš lakūnų žūties vietos atvežtas pušeles ir leidosi po aerodromo teritoriją iki senojo perono.

Šio žygio dalyviai aplankė Lakūnų plente esantį namą, kur nuo 1925 m. iki 1927 m. gyveno Steponas Darius. Žygio dalyviai taip pat aplankė naują karo muziejaus ekspoziciją, Lietuvos aviacijos muziejų ir Aleksoto seniūnijoje veikiančią Tirkiliškių pradinės mokyklos mokinių parodą „Lituanika skrenda”.

Žygio pabaigoje jo dalyviai vaišinosi Aleksoto šeimininkių išvirta koše. Surengti tradicinį dviratininkų žygį padėjo Kauno miesto Vyriausiasis policijos komisariatas, Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis, Techninės pagalbos automobilio savininkas Gediminas Guiga, Stepono Dariaus artimieji, Aleksoto bendruomenės centras.

Praėjusį šeštadienį Aleksoto bendruomenės tautinės muzikos ansamblis „Svirbė” leidosi į kelionę po Žemaitiją, kur aplankė Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimtines. Su daina, su žinia apie lakūnų žygdarbį svirbiečiai pabuvojo Ariogaloje, Raseiniuose, Gražiškėse, Upynoje, Bijotuose. Upynoje ne tik apžiūrėjo Klemenso Lovčiko muziejų, bet ir Upynos bažnyčioje aukso žiedus sumainiusiems jauniesiems priminė S. Dariaus ir S. Girėno žygdarbį bei padovanojo dainą „Skrydis”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA