Politikų įžūlumas: agitacija telefonu, per projektorius ant namų bei pažeidžiant KET | Kas vyksta Kaune

Politikų įžūlumas: agitacija telefonu, per projektorius ant namų bei pažeidžiant KET

Skaitytojų nuotr.

Paskutinėmis priešrinkiminėmis dienomis kai kurios partijos peržengia visas ribas tam, kad iki sekmadienio juos pastebėtų rinkėjai. Vieni nepasikuklina ir atsiunčia agitaciją tiesiog trumpąja SMS žinute. Kiti rodo meistriškumą politines reklamas rodydami per projektorių. Žinoma yra ir tokių politikų, kurių reklama nukenčia nuo konkurentų rankų.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai redakcijai atsiuntė nuotraukas, kuriose užfiksuotos politikų rinkiminės kampanijos reklamos, rodančios tikrai ne patį geriausią pavyzdį. Štai „Tvarka ir teisingumas“ kandidatė į Kauno mero postą nesikuklino agitaciją atsiųsti tiesiog trumpąja žinute.

Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme nurodoma, jog turi būti gaunamas žmogaus sutikimas dėl įvairių paslaugų ar reklamų siūlymo, tačiau politikei, matyt, tai negalioja, todėl gali kauniečiams siųsti žinutes su tekstu: „Ačiū balsuojantiems! Mums svarbus Jūsų palaikymas, nes dabar krepšinio kamuolys ir lemiamo metimo teisė – Jūsų rankose. Už sąrašą Nr. 25. Jūsų Aušra Ručienė“.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasipiktino gauta tokia žinute ne tik dėl to, kad nepageidavo į telefoną gauti jokios rinkiminės agitacijos, bet ir dėl to, kad tekstas parašytas be lietuviškų raidžių. „Sumokėti už žinutės išsiuntimą sugeba, o lietuviškai parašyti – ne“, – piktinosi skaitytojas.

Reklama tiesiog per projektorių

Kiti portalo skaitytojai užfiksavo, kaip save reklamuoja Lietuvos laisvės sąjunga. Politikų į savivaldybės taryba reklama sukasi ant gyvenamojo namo. Ir tai ne šiaip paprasti plakatai. Ant pastato reklama paleidžiama per projektorių.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas atsiuntė nuotraukas, kurios darytos V. Krėvės prospekte, netoli buvusio „Pasimatymo“. Nuotraukose užfiksuoti Lietuvos laisvės sąjungos kandidatai į savivaldybę: verslininkas Tautvydas Barštys ir menininkas Stasys Žirgulis. Reklamose matyti kandidatų veidai, pavardės bei sąrašo numeris.

Kyla klausimas, ar toks politinės reklamos demonstravimas ant daugiabučio buvo suderintas su gyventojais, mat pagal įstatymus nurodoma, jog jei ant namo kabinamas plakatas, turi būti gauti gyventojų leidimai.

Taip pat kelia įtarimų ir tai, jog per projektorių leidžiamoje politinėje agitacijose nesimato, ar už tokią reklamą yra sumokėta, nes nenurodomas reklamos užsakymo numeris. Be to, iš automobilio per projektorių galima reklamą rodyti bet kokiame rajone ir už tai nemokėti nei cento.

Kelių eismo taisyklės – nė motais

Politinė reklama mieste skleidžiama įvairiais būdais. Gana populiarus būdas yra plakatus užkabinti ant automobilio ir su juo važinėti po miestą. Visgi pasitaiko, kuomet rinkiminio automobilio vairuotojas nepaiso jokių Kelių eismo taisyklių ir automobilius palieka bet kur.

Štai Visuomeninio komiteto „Kaunas plius Puteikis“ politinės reklamos sunkvežimis užstoja ne tik neįgaliųjų vietą, bet taip pat ir pusę šaligatvio.

Politikai tampa pašaipos objektu

Žinoma, rinkiminiu laikotarpiu pasitaiko ir visai priešingų atvejų, kuomet politinė reklama sugadinama praeivių ar konkurentų specialiai. Neseniai portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė, jog Karmėlavoje kabo Antano Makarevičiaus reklama, ant kurios yra išplėštas jo veidas. Tada politikas redakcijai sakė, jog tai konkurentų darbas, nes yra girdėjęs kalbančius gyventojus, jog sugadinti reklamą siūlo už kelis butelius alaus.

Šį kartą „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai užfiksavo pačiame centre kabantį ir specialiai sugadintą politinį plakatą. „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatas į miesto tarybą Vytautas Vasilenko plakate liko be pirmosios pavardės raidės, kas sukelia asociaciją su gyvūnu. Plakatuose pirmoji pavardės raidė yra užklijuota juoda lipnia juostele, tad tikrai tai padaryta specialiai, kad sumenkinti politiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA