LSMU puikiai įvertintas tarptautinio reitingo kategorijoje „Sveikata ir gerovė“ – Kas vyksta Kaune

LSMU puikiai įvertintas tarptautinio reitingo kategorijoje „Sveikata ir gerovė“

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kaip ir pernai, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) išlaikė aukštas pozicijas naujausiuose „Times Higher Education (THE) Impact Rankings 2024“ reitinguose. Bendras šios aukštosios mokyklos vertinimas – 801-1000 vieta.

LSMU atstovai primena, kad 2023-aisiais universitetas buvo vertintas penkiose kategorijose. Šiemet – šešiose iš 17 kategorijų: sveikatos ir gerovės, kokybiško išsilavinimo, lyčių lygybės, deramo darbo ir ekonomikos augimo, partnerystės siekiant tikslų, nelygybių mažinimo. Čia LSMU pripažintas vienu geriausių pasaulio universitetų ir užėmė 10 vietą (gavo 91,1 balą) iš 1498 vertintų institucijų.

Tokią aukštą poziciją lėmė Universiteto stiprūs mokslinių tyrimų rezultatai, gausus sveikatos mokslų absolventų parengimas, taip pat – bendradarbiavimas bei reikšmingas poveikis žmonių sveikatai ir gerovei nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu.

Pažymėtina, jog kategorijoje „Lyčių lygybė“ LSMU užėmė 401-600 vietą iš 1361 vertintos institucijos ir gavo 54 balus. Tokią pat vietą universitetas užėmė ir deramo darbo ir ekonomikos augimo (įvertinimas – 54,6 balai) bei nelygybių mažinimo (48,5 balų) kategorijose, pastarojoje LSMU vertintas pirmąjį kartą. Kategorijoje „Partnerystė siekiant tikslų“ LSMU užėmė 601-800 vietą tarp 2031 vertintos institucijos ir pelnė 67,1 balo.

LSMU jau ne vienerius metus sulaukia aukščiausių įvertinimų nacionaliniuose bei tarptautiniuose universitetų reitinguose. Žurnalo „Reitingai“ 2024 m. valstybinių universitetų reitinge (LSMU) užėmė antrąją vietą po Vilniaus universiteto. Šią poziciją LSMU išlaiko antrus metus iš eilės.

Pažymėtina, kad universitetai „THE Impact Rankings“ vertinami pagal kriterijus, atsižvelgiant į Jungtinių Tautų tvaraus vystymosi tikslus (angl. The Sustainable Development Goals).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA