Kaune – pirmasis Lietuvoje Tarptautinis rankų lenkimo turnyras: nugalėtojui įteiks V. Blekaičio taurę | Kas vyksta Kaune

Kaune – pirmasis Lietuvoje Tarptautinis rankų lenkimo turnyras: nugalėtojui įteiks V. Blekaičio taurę

Organizatorių nuotr.

Kaune vyks dar niekada neorganizuotas, pirmasis Tarptautinis rankų lenkimo turnyras Vido Blekaičio taurei laimėti. Gegužės 25 dieną savo jėgas rankų lenkimo rungtyse galės išmėginti visi norintys – moterys ir vyrai. Nugalėtojai bus apdovanoti taurėmis, medaliais bei rėmėjų įsteigtais prizais.

Pirmą kartą Kaune ir apskritai Lietuvoje rengiamame Tarptautiniame rankų lenkimo turnyre galės dalyvauti ne tik profesionalūs sportininkai. Moterys ir vyrai varžysis 6-iose svorio kategorijose, būsimiems turnyro dalyviams nebūtina priklausyti jokiam rankų lenkimo klubui.

Anot renginį organizuojančio Všį Kauno rankų lenkimo klubo vadovo Luko Balaišio, rankų lenkimas – ne tik sparčiai populiarėjanti sporto šaka, tai – gyvenimo būdas.

„Rankų lenkimo sportu gera užsiimti ne tik kasdienybėje, kai norime prasiblaškyti ar užsimiršti. Rankų lenkimu gera mėgautis ir gyventi! Šis sportas kasdien atneša vis didesnę motyvaciją, naujas pažintis, patirtį ir pamokas!“ – teigė L. Balaišis, kviesdamas išbandyti šią sporto šaką.

Jei susidomėjusiems kyla klausimas, kokį raumenį reikia labiausiai treniruoti, norint dalyvauti turnyre? L. Balaišis turi atsakymą besiruošiantiems rimtoms treniruotėms: „Viskas prasideda nuo rankos. Turbūt ne be reikalo šis sportas ir vadinasi rankų lenkimo sportu. Eiliškumas pagal svarbą: riešas, dilbis, pronatorius, bicepsas, pečiai, pirštai ir tik vėliau nugara, krūtinė, tricepsas bei likę raumenys“.

Tarptautinis rankų lenkimo turnyras Vido Blekaičio taurei laimėti / Organizatorių nuotr.

Svorio kategorijos

Tarptautinio rankų lenkimo turnyro dalyviai bus suskirstyti į 6-ias kategorijas:

Pradedantieji – dalyviai nedalyvavę iš viso arba dalyvavę ne daugiau kaip 2-jose rankų lenkimo varžybose. Kaire ir dešine ranka:

– Vyrai: 85 kg, +85 kg.

Mėgėjai – dalyviai nedalyvavę Lietuvos nacionaliniuose ir jaunimo čempionatuose. Kaire ir dešine ranka:

– Vyrai: 75 kg, 85 kg, 95 kg, 105 kg, +105 kg.

– Moterys: 60 kg, +60 kg.

Jaunimas – iki 23 metų amžiaus imtinai. Kaire ir dešine ranka:

– Vyrai: 60 kg, 70 kg, 80 kg, 90 kg, +90 kg.

– Moterys: 60 kg, +60 kg.

Profesionalai – nuo 23 iki 40 metų amžiaus. Kaire ir dešine ranka:

– Vyrai: 70 kg, 80 kg, 90 kg, 100 kg, 110 kg, +110 kg.

– Moterys: 65 kg, 75 kg, +75 kg.

Meistrai – 40 metų amžiaus  ir vyresni/vyresnės.

– Vyrai: 100 kg, +100 kg.

– Moterys: 75 kg, + 75 kg.

Absoliuti kategorija – rungtyje teisę dalyvauti turi prizines vietas užėmę profesionalai ir meistrai (papildomas mokestis šioje kategorijoje nebus taikomas):

– Vyrai kaire ir dešine rankomis.

– Moterys kaire ir dešine rankomis.

Dalyvių atmintinė

Dalyvavimas šių metų gegužės 25 d. vyksiančiame Tarptautiniame rankų lenkimo turnyre – mokamas. Išankstinė registracija turnyro dalyviams nėra privaloma, tačiau renginio organizatoriai atkreipia dėmesį, kad dalyvio mokestis registruojantis iš anksto atsieis pigiau, nei renginio dieną.

Išankstinė registracija vykdoma iki gegužės 20 dienos. Informacija apie startinį mokestį ir registraciją čia.

Turnyro organizatoriai taip pat informuoja, kad į renginį atvykusių dalyvių gali būti paprašytas asmens tapatybės dokumentas. Varžybose sportininkai privalo dalyvauti tik su tvarkinga sportine apranga.

Norint dalyvauti papildomoje turnyro kategorijoje, papildomai mokamas „pirminis“ mokestis.

Varžybos bus vykdomos laikantis W.A.F (angl. World Armwrestling Federation) – Pasaulio rankų lenkimo federacijos – taisyklių, dviejų minusų sistema.

Pagrindiniai teisėjai: Romutis Paliskis, Tomas Kropa, Styvas Musvicas, Janūrijus Musvicas, Rytis Gilys ir Vitalis Budrikas.

Nugalėtojams – vertingi prizai

Tarptautinio rankų lenkimo turnyro nugalėtojai bus apdovanoti taurėmis, medaliais ir rėmėjų įsteigtais prizais.

Renginį organizuoja Všį Kauno rankų lenkimo klubas, turnyro vedėjas – Lietuvos galiūnas Vidas Blekaitis. Muzikiniu fonu pasirūpins Dj Lunu.

Generaliniai turnyro rėmėjai: „STIHL“ ir Manorobotas.lt. Renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama.

Tiksli renginio vieta Kaune paaiškės artimiausiu metu. Apie turnyro programą ir kitą svarbią informaciją galima sužinoti renginio organizatorių socialiniame tinkle „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA