Spindinti ir laiminga R. Meilutytė jau turi netvirtą atsakymą dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių | Kas vyksta Kaune

Spindinti ir laiminga R. Meilutytė jau turi netvirtą atsakymą dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių

delfi.lt / Linas Jocius 2023/08/03 12:15
Iš pasaulio plaukimo čempionato sugrįžo Rūta Meilutytė / ELTOS / D. Labučio nuotr.

„Džiaugiuosi grįžusi pagaliau namo. Buvo ilga kelionė, susikaupė nuovargis, bet esu labai laiminga“, – kalbėjo į Lietuvą grįžusi pasaulio čempionė Rūta Meilutytė, kuri planetos pirmenybėse pasidabino auksu 50 m ir 100 m plaukimo krūtine rungtyse.

R. Meilutytė paskutinę pasaulio plaukimo čempionato Fukuokoje dieną uždarė su trenksmu. Šeštadienį pakartojusi, o sekmadienį pagerinusi (29.16 sek.) italės Benedettos Pilato 50 m plaukimo krūtine rungties pasaulio rekordą, Japoniją 26-erių lietuvė paliks su dviem aukso medaliais.

Arti asmeninio rekordo Londono olimpinė čempionė liko 100 m plaukimo krūtine rungties finale. Ji nuotolį įveikė per 1:04.62 sek. ir užtikrintai iškovojo planetos čempionės titulą olimpinėje rungtyje.

Taip greitai ji nebuvo plaukusi nuo rekordinių 2013-ųjų metų.

„Dar tiesą sakant neturiu atsakymo, kaip ir kodėl pavyko pasiekti tokius rezultatus. Nežinau, manau dabar tas procesas ne apie rezultatų siekimą, o apie plaukimą, atrodo, kuo labiau atsipalaiduoji, tuo geriau pavyksta“, – šypsojosi 26-erių R. Meilutytė.

Ji dar Barselonoje iškovojo olimpinį bilietą į Paryžiaus žaidynes, o rezultatai byloja, kad Londono olimpinė čempionė pajėgi siekti aukščiausių apdovanojimų. Tado Duškino treniruojama plaukikė turi jau netvirtą atsakymą dėl 2024-ųjų vasaros.

„Dėl šio klausimo toliau esu procese, bet manau, labiau taip, nei ne“, – tvirtino R. Meilutytė.

Ji neturėjo atsakymo, ar leidimas agresorių šalių atletams dalyvauti žaidynėse lemtų jos sprendimą varžytis Paryžiuje.

„Nežinau, nesu apsisprendusi. Iš vienos pusės, norisi laimėti ir neleisti Rusijos atletams džiaugtis medaliais. Iš kitos pusės, atrodo, praranda žaidynės savo taikos misiją ir norėtųsi nebūti to dalimi. Manau, teisinga, kol dar vyksta karas, neleisti jiems varžytis žaidynėse“, – tvirtino R. Meilutytė.

Po planetos pirmenybių čempionė spėjo atšvęsti savo pergales.

„Pažymėjome, šventėme pirmenybių pabaigą. Švęsime ir toliau“, – šypsojosi R. Meilutytė.

Paskutinėmis čempionato dienomis lietuvė tiesioginiame eteryje sulaukė įspūdingos dovanos – 30 tūkst. dolerių premijos už fiksuotus pasaulio rekordus. Tad iš viso R. Meilutytė parsiveš net 60 tūkst. dolerių.

Organizatoriai dar nėra oficialiai paskelbę, kiek sportininkai uždirbs už iškovotas vietas – prieš metus už auksą plaukikai gaudavo 20 tūkst. dolerių premijas.

Tad tikėtina, kad R. Meilutytės sąskaitą iš planetos pirmenybių organizatorių pasieks 100 tūkst. dolerių suma. Be to, aukšto meistriškumo sportininkams ir jų treneriams už pasiektus sporto laimėjimus yra skiriamos valstybės premijos Sporto įstatyme numatytomis sąlygomis.

Valstybė už iškovotus planetos pirmenybių aukso medalius iš viso išmokės 35,525 tūks. Eur premiją.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA