Kauno rajone rastas įspūdingas kiekis amunicijos | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone rastas įspūdingas kiekis amunicijos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio vakarą specialiosios tarnybos skubėjo į Dievogalos kaimą, kur pranešta apie netikėtą radinį. Ardydama seną statinį, moteris aptiko krūvą šovinių, sprogmenų ir užtaisų dalių.

Kaip nurodo Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pranešimas apie radinį Kauno rajone, Dievogalos kaime, gautas gegužės 7 d., apie 22.10 val.

1968 m. gimusi moteris čia ardydama seną kluoną rado šautuvą, 146 vnt. įvairaus kalibro šovinius, granatą, du detonatorius, vieną sprogdiklį, galimai tris trotilo briketus, rankinę granatą ir pirotechninį užtaisą.

Išvardytą amuniciją pasiėmė policijos pareigūnai, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 253 str. 2 d., dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu šaudmenų ir sprogmenų. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų.

Panašus įvykis užfiksuotas ir gegužės 8 d., apie 00.15 val., Kaune. Bijūnų gatvėje, savo automobilio „Škoda Octavia“ daiktadėžėje, 1977 m. gimusi moteris rado jai esą nepriklausantį revolverį „Alfa“, kurį paėmė policijos pareigūnai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d., dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA