Kauno kriminalistų laimikis – hašišo krovinys už 188 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistų laimikis – hašišo krovinys už 188 tūkst. eurų

R. Tenio nuotr.

Po kelis mėnesius trukusio tyrimo, nustatyta, kad grupė asmenų užsiima narkotinių medžiagų kontrabanda iš Europos Sąjungos į Rusiją.

Rugpjūčio 11 d. ryte Lavoriškių pasienio kontrolės punkte buvo sustabdytas lengvasis automobilis, kurio apžiūros metu slėptuvėje rasta ir paimta apie 94 kg galimai narkotinių medžiagų – hašišo. Radinio realizavimo vertė apie 188 tūkst. Eur. 

Pasak Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus, narkotikai gabenti specialiai pritaikytu automobiliu „Peugeot”, kuriame buvo įrengtos dvi slėptuvės: automobilio dugne ir prietaisų skyde, įtariamieji buvo pasiskirstę vaidmenimis: veikė du kurjeriai, du organizatoriai ir vienas tarpininkas.

„Organizatoriai keliavo atskirai nuo narkotikų, pasirinko kitą kelią – į Rusiją, o narkotikai gabenti per Lavoriškių postą. Įdomi detalė, kad kurjeriai keitėsi vaidmenimis: vienas iš jų gabeno narkotikus iš Vakarų iki Lietuvos, o iš Lietuvos į Rusiją gabeno jau kitas asmuo”, – teigė D. Valkavičius.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas atskleidė, kad ikiteisminio tyrimo metu įvairiuose Lietuvos miestuose buvo sulaikyti nusikaltimu įtariami 5 asmenys – vyrai (gimę 1991 m., 1976 m., 1960 m. (anksčiau teistas), 1977 m. (anksčiau teistas) ir 1976 m. (anksčiau teistas)). Rugpjūčio 12 d. buvo kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl kardomųjų priemonių skyrimo šiems asmenims. Trims įtariamiesiems buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

„Per sieną vyko tik vienas asmuo, organizatoriai nevyko. Visi sulaikyti Lietuvoje, pakeliui išvykstant į Rusiją”, – kalbėjo D. Žukauskas. Jis atskleidė narkotikų krovinio kelią: „Tradiciškai galima įvardinti kelią iš Afrikos į Ispaniją, o iš ten – į Lietuvą. Šioje vietoje įvardiname, kad iš Europos”, – teigė D. Žukauskas.

Kaip informavo tyrėjai, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu) ir 199 str. (kontrobanda). Pagal LR BK 260 str. 3 d. asmenims gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

„Mane stebina, kad tokių asmenų negąsdina minimali 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Žiūrint į laisvės atėmimo ir pinigų santykį – pinigų troškimas yra beribis”, – pastebėjo D. Valkavičius.

Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų ir Kauno apygardos prokuratūros prokurorai. Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

D. Žukausko manymu, ši byla turėtų būti baigta per 1-1,5 mėnesio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA