Gripas įsisiautėjo – uždaroma dalis mokyklų | Kas vyksta Kaune

Gripas įsisiautėjo – uždaroma dalis mokyklų

BNS 2019/01/28 18:18
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvoje dėl gripo epidemijos pirmadienį nedirbo 40 bendrojo ugdymo mokyklų, teigia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM). Nemažai jų neveikė Kauno regione, o kai kurios čia išsidėsčiusios savivaldybės artimiausiu metu taip pat gali skelbti epidemiją.

Kaip BNS nurodė ŠMSM Komunikacijos skyriaus vedėja Nomeda Barauskienė, savivaldybių pateikti duomenys rodo, kad daugiausia mokyklų uždaryta Kėdainių rajone: 11 iš 17. Iš didmiesčių, daugiausia, t. y. trečdalis (7 iš 22) mokyklų neveikia Panevėžyje.

Ignalinos savivaldybėje neveikia 4 iš 7, Kauno mieste – 4 iš 63, Elektrėnų ir Akmenės rajonuose – po 2 iš 8, Prienų rajono savivaldybėje – 3 iš 12 mokyklų.

Gripo epidemija paskelbta Kauno ir Panevėžio miestuose (sausio 21 d.), taip pat Elektrėnų, Prienų, Ukmergės, Ignalinos, Kėdainių, Jonavos ir Trakų rajonuose. Alytaus mieste ji skelbiama antradienį.

Specialistai epidemiją rekomenduoja skelbti dar šešiose savivaldybėse: Klaipėdos mieste bei Telšių, Panevėžio, Kaišiadorių ir Raseinių rajonuose.

Sausio 21–27 dienomis sergamumo rodiklis visoje šalyje siekė 155,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA