Pas kaimynus neramu: primena reikalavimus, žada organizuoti vakarinius reidus | Kas vyksta Kaune

Pas kaimynus neramu: primena reikalavimus, žada organizuoti vakarinius reidus

Asociatyvi / E. Šostakaitės nuotr.

Ilgėjant šviesiajam paros metui ir šylant orui, mieste esančiuose sporto aikštynuose bumbsi kamuoliai, klega jaunimas. Ši problema itin aktuali greta esančioje Alytaus savivaldybėje, kur ruošiasi imtis priemonių prieš triukšmautojus, tačiau jaunuoliai po saulėlydžio juda ir Kaune.

Kaip Alytaus savivaldybės pranešime primena Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas, nuo 22 valandos yra rimties metas ir sporto aikštynuose bei stadionuose iki to laiko turėtų baigtis visi didesnį ar mažesnį triukšmą keliantys žaidimai. Ši Triukšmo valdymo įstatymo nuostata vienodai galioja visoje šalyje.

„Kiekvienais metais, prasidedant vasarai, gauname gyventojų nusiskundimų, kad vėlyvais vakarais sporto aikštynuose, stadionuose renkasi jaunimas, kuris kelia triukšmą ir po 22 valandos. Kviečiami policijos pareigūnai, aiškinamasi, ar iš tiesų triukšmaujama. Kad nekiltų tokių konfliktinių situacijų, prašome gerbti teisės aktus ir aplinkinius gyventojus bei laikykimės nustatytos tvarkos“, – ragina R. Vitkauskas.

Pasak jo, artimiausiu metu Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai Alytuje atliks keletą reidų, per kuriuos tikrins, kaip laikomasi Triukšmo valdymo įstatymo.

Kauno savivaldybė apie tokias priemones atskirai neskelbia ir gyventojų raminti neskuba, nors aikštynuose kiek įkaušusių ir blaivių sporto entuziastų galima sutikti gerokai po 22 val. Reikia manyti, kol kas daug skundų dėl naktinių sportininkų nesulaukiama.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 488 str., viešosios rimties trikdymas, kaip šauksmai, švilpimas, dainavimas, grojimas ar kitoks triukšmavimas užtraukia baudą nuo 20 iki 80 eurų.

Triukšmo valdymo įstatymo pažeidimas sistemingai rimtį trikdantiems juridiniams ar fiziniams asmenimis, kai apie darbus reikia informuoti iš anksto, remiantis ANK 48 str., gresia bauda nuo 100 iki 600 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA