Vyriausioji tarnybinės etikos komisija imasi M. Navickienės ryšių – Kas vyksta Kaune

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija imasi M. Navickienės ryšių

BNS / Saulius Jakučionis 2024/06/26 08:59
Monika Navickienė / DELFI nuotr.
Monika Navickienė / DELFI nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį svarstys situaciją dėl buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės ryšių.

VTEK apsispręs, ar imtis veiksmų susirenkant su Monikos Navickienės situacija susijusius faktus, BNS sakė komisijos pirmininkas Gediminas Sakalauskas.

„Pas mus procedūra yra tokia, kad kai pasirodo panašūs atvejai žiniasklaidoje, mes susirenkame skundus ir, jeigu matome pagrindą, pradedame tokio „tyrimo prieš tyrimą“ veiksmus, tai yra susirenkame duomenis ir faktus apie kokią nors situaciją“, – posėdžio išvakarėse sakė G. Sakalauskas.

„Taigi, susirinktume faktinius duomenis, įvertintume žiniasklaidoje pateiktą informaciją ir tada spręstume, ar pradėti tyrimą, ar nepradėti“, – kalbėjo jis.

Pasak VTEK pirmininko, duomenis prieš priimant sprendimą, ar pradėti tyrimą, komisija paprastai susirenka per dvi savaites, bet tai gali užtrukti ir ilgiau.

M. Navickienė atsistatydino gegužę paaiškėjus, kad pernai ji skrido atostogauti į Dubajų privačiu lėktuvu su savo sutuoktinio verslo partneriais finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite ir jos sugyventiniu Vilhelmu Germanu.

„Foxpay“ yra laimėjusi keliasdešimt viešųjų pirkimų, didžiausias jų – prieš kelerius metus sudaryta sutartis su Informacinės visuomenės plėtros komitetu (IVPK).

IVPK veikia kaip atsiskaitymų tarpininkas daugybei valstybinių institucijų per centralizuotus e. valdžios vartus ir tam naudoja „Foxpay“ paslaugas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA