Kauniečiai suskubo gelbėti lange įstrigusio katino – tokie spąstai gali būti pražūtingi – Kas vyksta Kaune

Kauniečiai suskubo gelbėti lange įstrigusio katino – tokie spąstai gali būti pražūtingi

/ Skaitytojų nuotr.
/ Skaitytojų nuotr.

Kauniečiai pasidalijo laikui jautria nelaimę, kai Raudondvario plente pastebėjo per antro aukšto pravirą langą bandžiusį išlipti katiną. Deja, pasprukti į lauką katinui nepavyko ir šis užstrigo praviro lango tarpe. Tokios situacijos yra itin pavojingos katinams, nes jie gali žūti.

„Kaip padėti kačiukui matosi neadekvatus žmonės paliko“, – į „Kas vyksta Kaune“ grupę rašė užstrigusį katiną užfiksavę praeiviai.

Anot jų, šeimininkų namuose nėra ir nepavyksta rasti būdų nelaimėliui padėti.

Kiti komentatoriai suskubo klausti, kokiu adresu užfiksuotas įstrigęs katinas, jog galėtų iškviesti pagalbą.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintysis informavo, jog apie įvykį pranešimas buvo gautas ir ugniagesiai skubiai išvyko gelbėti užstrigusio katino.

Gyvūnų prieglaudų atstovai dažnai komunikuoja, jog šeimininkai neturėtų palikti atvirų langų, jei namuose yra katinų. Anot specialistų, katinams tokie spąstai gali būti mirtini.

Įstrigę į praviro lango tarpą, katinai bando vaduotis, spurda, juda, kol galiausiai pasismaugia, nes negali ištrūkti ir atsispirti.

Specialistai taip pat primena, jog taip įstrigusio katino nederėtų traukti į save, o iškelti per viršų, kad nepakenkti gyvūnui.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA