Paspirtukas ant stotelės stogo: ar bus numatytos specialios vietos jų parkavimui? – Kas vyksta Kaune

Paspirtukas ant stotelės stogo: ar bus numatytos specialios vietos jų parkavimui?

Skaitytojo nuotr.

Pirmadienį „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo vaizdą, kuriame – ant vienos Šiaurės prospekto viešojo transporto stotelės stogo užkeltas „Bolt“ paspirtukas.

/ Skaitytojo nuotr.

Apie paspirtukų parkavimo Kaune ypatumus paklausėme „Bolt“ atstovų.

„Bolt” dalijimosi paslaugų operacijų vadovas Lietuvoje Benas Jurlovas teigė, jog „Bolt“ komanda, gavusi pranešimą apie ant stogo atsidūrusį paspirtuką, jį nedelsdama nukėlė ir perstatė.

„Mūsų duomenys rodo, kad beveik visada už panašius atvejus atsakingi ne elektrinių paspirtukų vairuotojai, o praeiviai ar kiti asmenys, turintys piktavališkų ketinimų. Labai raginame Kauno gyventojus būti neabejingus ir pastebėjus netinkamai paliktą paspirtuką pranešti mūsų klientų aptarnavimo specialistams. Tai patogiausia padaryti naudojantis „Bolt” programėle“, – komentavo B. Jurlovas.

Benas Jurlovas / „Bolt“ nuotr.

Paklausus, ar su Kauno miesto savivaldybe vyksta pokalbiai apie mikrojudrumo, t. y. nuomojamų paspirtukų bei dviračio parkavimo tvarkos keitimus, B. Jurlovas teigė, jog „Bolt“ žiniomis, specialių parkavimo vietų mikrojudumo priemonėms rengimas Kaune nėra planuojamas.

Įmonės atstovas pabrėžia, jog jie labai rimtai žiūri į taiskylingą ir atsakingą paspirtukų naudojimą mieste.

„„Bolt“ programėlėje yra įdiegta sistema, kurios tikslas – skatinti visus elektrinių paspirtukų naudotojus šias priemones statyti tvarkingai. Po kiekvienos kelionės mikrojudumo priemonės naudotojas privalo padaryti nuotrauką, kurioje matytųsi, kaip jis pastatė paspirtuką. Dirbtinio intelekto sprendimas įvertina nuotrauką ir, jeigu transporto priemonė pastatyta netinkamai, apie tai įspėja vartotoją. Jei po dviejų įspėjimų vartotojo elgesys nepasikeičia, jo prieiga prie mikrojudumo priemonių nuomos blokuojama“, – teigė B. Jurlovas.

Prieiga gali būti blokuojama nuo vienos dienos iki kelerių metų, priklausomai nuo padaryto pažeidimo masto.

„Lietuvoje po pirmo įspėjimo pažeidimų sumažėja beveik 90 proc.“, – pridėjo įmonės atstovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA