M. Žilinsko dailės galeriją užlies naktinė kultūra: elektroninės muzikos vakarėliui atidaroma „Auditorija“ | Kas vyksta Kaune

M. Žilinsko dailės galeriją užlies naktinė kultūra: elektroninės muzikos vakarėliui atidaroma „Auditorija“

/ V. Mantrimavičiaus nuotr.

Kai užsidaro durys, kažkas būtinai atveria langą – tuo suabejoti neleidžia M. Žilinsko dailės galerijoje įsikūręs muzikinis klubas „Lizdas“. Nors galerija laikinai užvėrusi duris ekspozicijos lankytojams, pastaraisiais metais jos galimybes ir toliau matuoja šiuolaikinės muzikos ir meno mėgėjai. Naktinė kultūra naują pagreitį įgaus jau sausio 26 d. – po ilgo laiko klubas „Lizdas“ lankytojams atvers dar vieną, šokiams ir renginiams pritaikytą galerijos erdvę „Auditorija“.

M. Žilinsko dailės galerija – pačioje Laisvės alėjos širdyje įsikūręs M. K. Čiurlionio muziejaus padalinys, saugantis Mykolo Žilinsko Kaunui padovanotą Lietuvos ir pasaulio dailininkų bei skulptorių meno kūrinių kolekciją. Nors prieš keturis metus galerija užsidarė rekonstrukcijai, kultūra šio pastato neapleido nei minutei. Jau devynerius metus buvusioje galerijos kavinėje veikia muzikinis klubas „Lizdas“ – pamažu plėsdamas savo veiklas, į šiuo metu tvarkomą pastatą klubas įsileidžia vis daugiau kultūrinio veiksmo. Rezultatas – ne tik daugybė muzikos vakarėlių su atlikėjais iš viso pasaulio, bet ir naujiems meniniams siurprizams išnaudojamos galerijos erdvės.

Pažinti M. Žilinsko dailės galerijos patalpas praėjusią vasarą kvietė elektroninės muzikos ir šiuolaikinio miesto festivalis „Audra“, pastate laikinai įkurdindamas pop-up galeriją. Čia pristatomas Lietuvos ir užsienio kūrėjų instaliacijas tąkart nemokamai pamatyti galėjo kiekvienas norintis. Ne mažiau dėmesio pastaraisiais metais sulaukė ir „Lizdo“ organizuojamos atviros diskusijos apie naktinę kultūrą ir filmų peržiūros apie šokių muziką.

„Jeigu 2015 metais mums kas nors būtų pasakę, kad kada nors išeisime iš klubo patalpų ir prasiplėsime Mykolo Žilinsko dailės galerijoje – turbūt nepatikėtume. Per devynerius metus daug kas pasikeitė ir mes nepaprastai džiaugiamės šia draugyste“, – teigia „Lizdo“ komanda.

/ V. Mantrimavičius nuotr.

Buvusioje galerijos kino salėje – nuo šokių iki filmų peržiūrų

Jau sausio 26 d. po ilgo laiko atveriama dar viena M. Žilinsko galerijos erdvė – ypatingą atsmoferą kurianti „Auditorija“. Tai – buvusi kino salė, seniau naudota įvairiems muziejaus renginiams bei filmų peržiūroms. Naujam gyvenimui prikeliamos patalpos daugiafunkcinės – kauniečiai bus kviečiami ne tik organizuoti koncertus ar filmų peržiūras, bet ir įgyvendinti kitas, įvairaus pobūdžio iniciatyvas ar sumanymus.

Pirmoji oficiali pažintis su „Auditorija“ įvyks jau sausio 26 d – šokių aikštele atsinaujinusią galerijos erdvę pavers būrys Europos ir Lietuvos atlikėjų. Atidarymo proga „Auditorijoje“ nepamirštamą vakarėlį sukurti žada svečiai iš Didžiosios Britanijos – naujausią savo albumą Kaune testuosiantys Paranoid London. Vakaro programoje – ir „Lizdo“ lankytojų gerai pažįstamas Italijos atlikėjas „Younger Than Me“ bei vietiniai kūrėjai „Pakas”, „Roads“ ir „Big tasty“.

Dar daugiau renginių planuojama ir ateityje – kas mėnesį „Auditorijoje“ elektroninės muzikos ir šiuolaikinės kultūros mėgėjų lauks nauji siurprizai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA